Home » Seven Waters – Hunter's Prey

Seven Waters – Hunter's Prey

door Edwin Knip
108 views 2 minuten leestijd

SevenWaters frontDe tweede EP van deze Nederlandse formatie kent vier nummers en duurt ruim twintig minuten. Melodische metal op hoog muzikaal niveau.
In 2010 wordt de Twentse band Seven Waters opgericht.De band bestaat uit zangeres Karen Leijzer (die onder de naam Nera K ook aan fotografie doet),  toetsenist Maarten Vloon (ex-Transentience, ex-Scenario II), gitarist Michiel Leijzer (ex-Irmin) en drummer Robert Molenaar (ex-Solarisis). De heren muzikanten speelden voorheen voornamelijk in Trash Metal bands, maar met de oprichting van Seven Waters ging het roer radicaal om. Het werd tijd om het publiek te vermaken met melodieuze nummers. In 2012 komt de eerste EP Pathfinder en al snel deelt de band het podium met onder andere Delain. De EP opent met Hunter’s Prey gevolgd door Weight Of Loss. Het titelnummer wordt voorzien van een prachtig videoclip, waaraan diverse bekende Nederlandse acteurs hun medewerking verlenen. Dreigend gitaarwerk, stuwende drums en virtuoos toetsenwerk worden gecombineerd met de vocalen van Leijzer.
Het hoogtepunt van het album is zonder meer het mooie Mother Egypt: All For Love. Een rustige toetsenpartij vormt de intro van het nummer, gevolgd door een harmonieuze samenzang. Na ruim anderhalve minuut wordt de muziek iets steviger en het nummer wat sneller. De composities van het album steken goed in elkaar, ook muzikaal is de band goed. Er is echter wel een minpuntje, en dat is dan toch de stem van zangeres Leijzer. Regelmatig klinkt ze alsof ze aan de grens van haar kunnen zingt, vooral in de stevige partijen. De rustige, serene stukken zang zijn perfect voor haar stem, maar zodra het tempo omhoog gaat, valt ze door de mand. En dat is jammer, want voor de rest is het een veelbelovende band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00