Home » Fotograaf Tim Tronckoe kondigt eerste grote boek en tentoonstelling aan

Fotograaf Tim Tronckoe kondigt eerste grote boek en tentoonstelling aan

door Maurice van der Zalm
275 views 4 minuten leestijd

Tim Tronckoe, internationaal muziek- en portretfotograaf uit België, staat op het punt zijn eerste grote kunstboek uit te brengen; een boek dat focust op klassieke portretten van muzikanten uit de hardrock en metal, op een nooit eerder geziene wijze gefotografeerd: ‘PORTRAITS’
In zijn boek, waar Tim de voorbije drie jaar aan gewerkt heeft, zie je zijn vrienden, goede kennissen en wereldbefaamde muzikanten zoals Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Kerry King (Slayer), Simone Simons (Epica), Myles Kennedy (Alter Bridge & Slash), Sharon den Adel (Within Temptation), Tarja Turunen en vele andere, alsof ze gestyled en geportretteerd zijn door de Oude Meesters. Het is een uitermate fraai kunst-/fotografieboek dat de fan mòet hebben in zijn collectie. De artiesten zijn op een unieke manier geportretteerd en dragen vaak op maat gemaakte couture, speciaal ontworpen voor dit project.
Hoe zou Simone Simons er uit zien als Queen Elizabeth I, of Alissa White-Gluz als Marie-Antoinette? Welke chemie zou er ontstaan mocht Caravaggio de heren van Slayer tegen het lijf lopen? En stel nu dat Rembrandt de opdracht kreeg om Cardinal Copia op doek te zetten? ‘PORTRAITS’ door Tim Tronckoe biedt het antwoord op die vragen.
‘PORTRAITS’ is een fotografieboek dat maar liefst 180 pagina’s beslaat. In full colour, prachtig ontworpen en afgewerkt met een cover uit linnen, voorgesteld in een gepersonaliseerd foedraal. Een zeer gelimiteerd aantal boeken bevat een print, handgetekend door één van de gefotografeerde artiesten. Het boekzelf  is gelimiteerd tot 1000 stuks. ‘PORTRAITS’ is zonder twijfel een must-have voor elke fan en verzamelaar van muziek, fotografie en boeken: www.timtronckoe.com.
“Ik heb altijd al mijn eigen boek willen maken. Drie jaar geleden rees het idee om mijn liefde voor kunst en fotografie te combineren. Daarnaast wou ik een goed doel steunen dat erg nauw aan mijn hart lag. Bijgevolg was het een logische beslissing dat ik Pyschosenet zou gaan steunen. De reis die daarop volgde slaat me tot op de dag van vandaag met verstomming. Toen ik mijn vrienden en kennissen in de muziekindustrie aansprak en voorzichtig mijn idee uit de doeken deed, kon ik enkel dromen dat ze het allemaal met zo veel enthousiasme zouden onthalen. Het idee kreeg steeds meer vorm en ‘PORTRAITS’ was geboren. Ik omringde me met een team van ontwerpers, make-upartiesten, haarstylisten, setbouwers, filmmakers enz. en we schoten een immens aantal beelden met artiesten van over de hele wereld. Ik ben nu ontzettend trots dat ik ons harde werk kan laten zien in een gelimiteerd boek en expositie.”
Tim heeft zich al altijd erg verwant gevoeld met het steunen van goede doelen. Met dit project legt hij de focus op Psychosenet. Psychosenet is een organisatie die mensen helpt die te kampen krijgen met psychische obstakels. Het is een volledig onafhankelijke organisatie die mensen stuurt en begeleidt naar de precieze hulp die ze nodig hebben. Op die manier tracht Pyschosenet het hoofd te bieden aan de lange wachttijden die nog steeds van kracht zijn in de geestelijke gezondheidszorg. Halverwege het fotograferen aan het boek, moest Tim afscheid nemen van een goede vriend: Jill Janus. “Haar overlijden maakte me nòg meer bewust van de omvang van het taboe dat rond geestelijke gezondheid hangt. Het was opnieuw een teken dat ik mijn steun moest bieden aan een organisatie die vecht voor diegenen die het leven, dag in, dag uit, als een strijd ervaren.
‘PORTRAITS’ kan nu voorop besteld worden via www.timtronckoe.com. De officiële release staat gepland op 28 september.
De tentoonstelling vindt plaats in de prachtige en rustieke Drongenhofkapel in het historische hart van Gent, België. ‘Portraits’ loopt van 28 september tot en met 12 oktober. Toegang is gratis.
Tim Tronckoe is vooral gekend van het maken van de eerste officiële groepsfoto’s van SLAYER, wanneer Paul Bostaph en Gary Holt de band net hadden vervoegd. Hij werkte ook meermaals samen met bands als Alter Bridge, Skunk Anansie, Within Temptation, Nightwish, Ghost, enz.
Tim werkt als de huisfotograaf van de grootste hardrockfestivals van België en Nederland: Graspop Metal Meeting, Alcatraz Hard Rock and Metal Festival en FortaRock. Zijn werk werd gepubliceerd in nagenoeg alle heavy music magazines over de hele wereld.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00