Home » Freak Injection – Daddy Is The Devil

Freak Injection – Daddy Is The Devil

door Edwin Knip
117 views 1 minuten leestijd

Een onnavolgbare roodharige zangeres gehuld in een mix van industrial en heavy rock.
Deze Franse band heeft eerder al een EP op de markt gebracht en nu is het tijd voor een volledig album. De band staat onder leiding van de van enigszins excentrieke zangeres Charlie RED die wordt bijgestaan door gitarist Mac F Compos, bassist Kevin Hapexia en drummer Anthony.
Het album voert de luisteraar naar de hel van Charlie, een roze hel vol geweld en glitters. Aldus het begeleidend schrijven. Het album begint veelbelovend met Freaky Doll, een nummer met een stevige muzikale omlijsting. De stevige riffs worden gecombineerd met een dansbaar ritme. In het nummer Glitters From Hell wordt de stijl wat meer richting industrial geduwd.
Zangeres Charlie heeft een flink bereik met haar stem. In nummers als Glitters From Hell en Evil Raccoon Party! is een vergelijking met Nina Hagen van begin jaren tachtig zeker op zijn plaats. Het album is een heerlijk afwisselende diversiteit van verschillende nummers. Van stevige rock tot onnavolgbare Industrial. Ruim vijftig minuten duurt het album en binnen die tijd weet de band te boeien en te verrassen. Dit album is zeker een luisterbeurt waard.
Het is jammer om te zien dat het tourschema geen data in Nederland laat zien. Live heeft de band al van zich laten spreken, zo heeft de band onder andere als voorprogramma van Ministry gespeeld.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00