Home » Freaks And Clowns – We Set The World On Fire

Freaks And Clowns – We Set The World On Fire

door Edwin Knip
215 views 1 minuten leestijd

Afkomstig uit Zweden maakt dit vijftal een stevige combi van power metal en hardrock.
De band bestaat sinds 2017 en het nieuwe album is de derde langspeler. Freaks And Clowns wordt opgericht door drummer Johann Lindstedt (Astral Doors) en zanger Chrille Wahlgren. Naast deze twee muzikanten bestaat de band uit bassist Ulf Lagerstrom (Astral Doors) en de beide gitaristen Mats Gesar (Astral Doors) en Mathias Henrysson (Chainwreck).
Het achterliggende idee voor de oprichting van Freaks And Clowns is het brengen van eerlijke, recht-toe-recht-aan heavy metal. Dus geen poespas maar inpluggen en gaan! En inderdaad, op het album staan dertien compromisloze en snoeiharde nummers, vanaf de eerste tonen gaat de band vol gas.
Alle composities zijn van de hand van Lindstedt en Wahlgren. Wahlgren heeft een intrigerende zangstem, je houdt er van of je haat het. Zijn zangstem schuurt tegen schreeuwen aan en geeft zo meer lading aan de nummers. Am I A Freak Or Just A Monster opent het album met een uptempo drumpartij en stevige riffs. Wahlgren neigt richting de hoogste noten af en toe en gaat vol overgave het nummer in.
De band klinkt sterk en hier en daar zien we een vette knipoog naar de jaren tachtig metal. Hell Raising Woman en Fight With Fire zijn zulke nummers. Met bijna een uur op de teller brengt de band explosieve en energieke heavy metal die zeker de moeite waard is om een keer goed te horen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00