Home » Burntfield – Impermanence

Burntfield – Impermanence

door Edwin Knip
227 views 1 minuten leestijd

Impermanence is het tweede album van dit Amsterdamse – Finse progressieve rock trio.
Het kwartet dat in 2018 het debuut album Hereafter uitbracht, is ondertussen een trio geworden. Zanger/gitarist Seppanen heeft de band verlaten. Net als op Hereafter tekent toetsenist Arttu Vauhkonen voor de toetspartijen op het nieuwe album.
In het rustige melodieuze Empty Dream horen we Juho Myllyla op de blokfluit. Het hierop volgende Back Again wordt al iets steviger, de drums zijn wat harder en de vocalen zijn wat minder ingetogen. Ook in volgende nummers horen we enkele gastmuzikanten voorbij komen, Voor het nummer Trust In You strikt de band toetsenist Heikki Neuvonen, in Something Real horen we Veera-Selina Lajoma op zang.
Something Real is weer een stapje terug in tempo, Samen zetten zanger Juho Myllyla en Laisoma in een oorstrelende ballad samen zingen. Dan gaat daarna in The Light de volumeknop meteen weer omhoog. Het nummer is een mengeling van rock en ballad, sferisch vormgegeven door toevoeging van geluidseffecten.
Met in totaal acht nummers die samen nog niet de veertig minuten vol maken weet Burntfield andermaal een compositorisch sterk album neer te zetten. Acht mooie nummers waar al luisterend telkens weer wat nieuws in valt te ontdekken. De band heeft een goede balans gevonden tussen zang en muzikale omlijsting. Dit album moet beslist geluisterd worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00