Freedom Call – Legend of the shadowking

Legend of the shadowking is alweer het zevende album van Freedom Call in ruim tien jaar tijd. Een opmerkelijke prestatie. Veel bands komen en gaan maar de mannen van Freedom Call houden al jaren stand.  En niet zonder succes want de band kan rekenen op een vaste schare fans en zeer acceptabele verkoopcijfers.
De fans kunnen Legend of the shadowking in ieder geval blind aanschaffen want het is weer een typisch Freedom Call album geworden. Veel uptempo nummers die gekenmerkt worden door het dubbele bassdrumwerk van Dan Zimmerman, prima gitaarpartijen van Lars Rettkowitz en zanger/gitarist Chris Bay en natuurlijk de refreinen die gemaakt zijn om uit volle borst mee te zingen. Live zullen songs als Out of the ruins, Thunder god, Tears of Babylon en Resurrection day het prima doen. Zeer geschikt materiaal voor de grotere hardrock festivals. Maar ook als er wat gas wordt teruggenomen klinkt de band overtuigend zoals is te horen in Under the spell of the moon.
Op de productie valt niks aan te merken en het is te horen dat er veel aandacht is besteed aan details. Nogmaals, voor fans van Freedom Call is Legend of the shadowking verplichte kost maar ook liefhebbers van bands als Gamma Ray, Dragonforce en Edguy zullen prima uit de voeten kunnen met dit album.

Related posts

Hawkwind – Stories From Space and Time

Benighted – Ekbom

Heleven – New Horizons part 2