Home » Friends of Alice Ivy – The Golden Cage and its Mirrored Maze

Friends of Alice Ivy – The Golden Cage and its Mirrored Maze

door erik@rockportaal.nl
142 views 2 minuten leestijd

Friends of Alice Ivy is een gezelschap om in de gaten houden. Ontstaan uit het as van Ethereal Darkwave act Ostia draait dit Australische gezelschap al wat jaartjes mee. Na een drietal EP’s uitgebracht te hebben weten zangeres Kylie, multi-instrumentist Amps ondersteunt door celliste Zora en een zwik gastmuzikanten eindelijk hun eerste full-length genaamd The Golden Cage and its Mirrored Maze uit te brengen.
En laat me je meteen vertellen dat dit album een schot in de roos is. Al vanaf de eerste tonen weet Alice Ivy je mee te zuigen in een dromerige, melancholische sfeer. Dit om niet meer los te laten tot het album ten einde is. Opener The Aerial Mariners weet dan ook meteen de klasse van dit album samen te vatten: de prachtige dromerige stem van Kylie vult de prima opgebouwde dromerige composities perfect aan. Dit nummer is samen met het ultra-sferische Miranda (ook te zien als videoclip) en afsluiter Songs of the Willows, welkewatmij betreft de mooiste parel van dit album is. Dit wil niet zeggen dat andere nummers hier voor onder doen. Integendeel: ingetogen, dromerige nummers als Song of Lyra en Igraine worden afgewisseld door wat meer duistere nummers als False Fox, The Sky of the Bright Unfoldings en Oars Under Glass. Stuk voor stuk prima te versmaden tracks.
Of je nu van Gothic, Darkwave, Ethereal of gewoon dromerige, melancholische soundscapes houdt: The Golden Cage and its Mirrored Maze is een must voor fans van bovenstaande. De heldere, organische productie en, misschien nog belangrijker, de dromerige, betoverende sfeer en hemelse vocalen op dit album zorgen voor een onvergetelijke indruk. Een album om eens lekker voor te gaan zitten en even in de roes van Friends of Alice Ivy weg te dromen. Hopelijk doen ze snel een keer ons kikkerlandje aan voor een optreden. Zo niet dan heb ik gelukkig dit prachtige album nog. En natuurlijk de hoop dat dit er nog veel meer moois aan muziek van dit gezelschap zal volgen…
Tracklist:

  1. The Aerial Mariners
  2. Song of Lyra
  3. Miranda
  4. False Fox
  5. The Sky of the Bright Unfoldings
  6. Igraine
  7. Oars Under Glass
  8. Song of the Willows

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00