Home » Nostalgie Beach Festival – Bredene (Belgie) 10/08/2014

Nostalgie Beach Festival – Bredene (Belgie) 10/08/2014

door ina@rockportaal.nl
173 views 7 minuten leestijd

CC9I7828b-BorderMakerDe eerste editie van het Nostalgie Beach Festival in Bredene te Belgie trekt maar liefst 15.000 bezoekers. Maar wat wil je ook met zo’n fantastische programmering. Er zijn niet alleen maar 30 en 40 plussers op het festival, ik zie ook heel wat jonge mensen. Even lijkt het weer een spelbreker te worden, maar dat komt allemaal goed. We trotseren de regenbuien want we willen openingsact Fisher-Z natuurlijk wel zien spelen. 
Fisher-Z heeft zijn show geheel in de regen moeten spelen, maar dat mocht de pret niet drukken. We konden genieten van veel mooie songs en toppers waren Marliese, The Worker en So Long. De zanger prijst ons zowaar dat we blijven staan. Tja, wie wil dat nou missen! Zelf moet hij tussentijds zijn gitaar een aantal keren afdrogen, maar geen wanklanken.
A30A2785-BorderMakerNa afloop wil ik naar mijn auto om nog wat plastic zakken te halen voor mijn camera’s want het plenst enorm.De ingang blijkt tevens de uitgang te zijn. Helaas is het zo druk met enorme rijen publiek die naar binnen willen dat het gewoon geen doen is om eruit te gaan. Dus maar schuilen voor de regen en hopen dat het gauw droog wordt. Gelukkig zijn er wel voldoende mogelijkheden om te schuilen totdat de volgende band begint. Hier en daar is het glibberen in de modder en als ik aankom bij het 2nd stage gaat Time Bandits van start. Het duurt nog een minuut of tien en dan breekt de zon door en blijft het gelukkig droog. De Time Bandits heeft niets aan stijl verloren en de band met voorman Alides Hidding trakteert op heel wat hits zoals I’m Specialized in you.

A30A2624-BorderMaker

Kid Creole & The Coconuts brengt even later de eerste zonnestralen. De zanger is inmiddels 71 jaar oud en de show die hij met zijn band en dames Coconuts vorschotelt is overweldigend! Wat een glamour en wat een feestje om hierbij mee te swingen. Het gaa
t in een sneltreinvaart voorbij. Wow, dat was te gek.

Hierna volgt op het tweede podium Rozalla en Haddaway. Beide trakteren op een mooie show. Ik heb ze nog nooi eerder live gezien en eigenlijk vind ik geen verschil tussen mainstage en 2nd stage. Het zijn stuk voor stuk grote namen. Wat mij vandaag vooral opvalt is de wisselwerking met het publiek. Hier staan stuk voor stuk artiesten die weten hoe ze een show moeten geven en nergens is enig spoor van slijtage.
Hierna is Kim Wilde aan de beurt op de mainstage. Ik heb haar al vaker zien optreden, maar het lijkt wel of ze vandaag energie voor tien heeft. Wat een power komt er op ons af. Haar hele band is compleet op haar gefocust en de beuk gaat erin. FEESTJE!!! Hierna is het hoog tijd om wat te eten. De rijen zijn echter zo enorm lang dat ik het festival verlaat om ergens in een frituur iets te gaan eten. Blijkbaar had de organisatie niet op zoveel bezoekers gerekend en is het allemaal een onverwacht groot succes. Maar er is dus een alternatief en omdat ik wat verder weg moet ben ik te laat voor Martin Fry van ABC. Jammer maar er komt nog genoeg moois vandaag.A30A3067-BorderMaker
Bij de toiletten zijn lange rijen en ik hoor veel gemopper. Dat er zoveel VIPS en speciale VIPS zijn vind ik jammer. Verhoog gewoon de entreegelden en zorg dat iedereen als een VIP wordt behandeld! Lijkt mij veel releaxter voor iedereen. En met zo’n programmering wil het publiek vast en zeker wel meer betalen. Ik denk dat de organisatie volgend jaar vast en zeker dingen gaat verbeteren. Wellicht kunnen ze eens om tafel met Retropop want daar is altijd alles tot in de puntjes goed geregeld. Als ik echter kijk naar het geheel en dat dit hun eerste festival is dan krijgen ze van mij evengoed een dikke voldoende want een hoop dingen waren super. Vriendelijk personeel, geweldige progammering, alle shows tot op de minuut van start, mooi terrein, veel inzet van beveiliging en voldoende gelegenheid om drinken te halen.
Op de mainstage staat 10 CC klaar. Een band waar je een diepe buiging voor mag maken. Wat een steengoede songs komen er allemaal voorbij. Hit na hit en wij smullen ervan. Wel bijzonder dat je de liedjes die je vroeger zo vaak op de radio hoorde nu opeens live kunt zien en horen!
CC9I0031b-BorderMakerHierna Rick Astley op de 2nd stage. Up tempo muziek en gewoon het publiek inpakken met charme en geweldige nummers. Ook veel aandacht van Rick voor de begeleidingsband die enorm goed zijn. Leuk dat een artiest als Rick hun ook ruimte geeft en zo zijn waardering laat blijken.
Tja, het lijkt wel een droom vandaag want terug naar de mainstage voor Golden Earring. Deze oude rockers zijn nog altijd ongekend goed. Zanger Barry Hay wijst ons op de maan, maar we mogen maar heel kort kijken want daarna wil hij alle aandacht weer terug. En dat doen we graag. We zingen alles mee en voor we het weten is het alweer voorbij
Hierna tijd voor Sister Sledge op de 2nd stage. Disco, funk, soul. Maakt niet uit hoe het heet; love it. Lekker meezingen en met mij duizenden bezoekers.
Level 42 mag afsluiten op de mainstage en doet dat moeiteloos. We worden getrakteerd op al hun hits en ook de gesprekjes van zanger/bassist Mark King met het publiek zijn erg leuk.
Afsluiter op de 2nd stage is Katrina. We kennen haar allemaal van het bekende nummer Walking on Sunshine, maar ze heeft veel meer mooie songs. Een rasartieste die in stijl het festival afsluit.
Ik kan niet kiezen wie de beste van deze dag was. Ik vond ze stuk voor stuk indrukwekkend om live te zien! De dag ging in een roes voorbij want het was een droomprogrammering. Aan het eind horen we dat het Beach Fesitval 2015 een feit is met o.a. Kool and the Gang.
Ik zeg graag tot volgend jaar!!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00