Home » Ace Frehley – Space Invader

Ace Frehley – Space Invader

door Arjen de Graaf
127 views 2 minuten leestijd

aceAan publiciteit heeft voormalig Kiss gitarist Ace Frehley niet te klagen dit jaar. Zijn ruzie met Kiss bazen Paul Stanley en Gene Simmons omtrent de Rock & Roll Hall of Fame huldiging is breed uitgemeten in de pers en nam op een gegeven moment nogal kinderachtige vormen aan. En nog altijd gooien de heren met modder naar elkaar. Het hoe en waarom van deze soap zal ik hier verder niet toelichten. Een ieder die daarin geïnteresseerd is moet maar even het internet afstruinen.
Vijf jaar na zijn laatste album Anomaly is Space invader een feit en kan de aandacht eindelijk eens afgeleid worden naar leukere zaken. Niet dat deze nieuwe plaat nou zo verschrikkelijk goed is maar het is in ieder geval mooi om te constateren dat Frehley nog altijd veel spelplezier uitstraalt en af en toe best leuke dingen laat horen. Zo hadden nummers als Gimme a feelin, Inside the vortex en What every girl wants zo op een van de oudere Kiss albums kunnen staan. Beste nummer is Past the Milky Way waarin Frehley ouderwets goed op dreef is op de gitaar.
Er staan ook een aantal niemanddalletjes op. Immortal pleasures, Reckless en de Steve Miller cover The joker zijn nogal overbodig. Verwacht dan ook geen vernieuwingen van deze oude rot. Hij doet waar hij goed in is. Niet al te ingewikkelde songs met een kop en een staart, lekker gitaarwerk en die sympathieke stem maken Space Invader een album waar ik persoonlijk iets meer plezier aan beleef dan het laatste Kiss album.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00