Home » Frozen Crown – Winterbane

Frozen Crown – Winterbane

door Edwin Knip
208 views 2 minuten leestijd

Winterbane is alweer het derde album van de Italiaanse powermetal formatie Frozen Crown.
Opgericht in 2017 laat de band er geen gras over groeien. In 2018 komt het debuut album The Fallen King uit, gevolgd door Crowned In Frost in 2019. Het tweede album was de definitieve doorbraak voor de band uit Milaan. Meer dan 18 miljoen views op YouTube voor de singles gaven de band meer bekendheid en maakte het mogelijk om als special guest te toeren met de DragonForce toer van 2020.
Op het nieuwe album worden klassieke metale en power metal met elkaar verweven en er worden symfonische elementen toegevoegd. De componist van de band is gitarist/toetsenist/zanger Federico Mondelli en hij zorgt naast de muziek en teksten ook voor de stevige gitaar riffs en solo’s op het nieuwe album. De talentvolle zangeres Giada Etro, de vrouw van Mondelli, laat haar fantastische vocalen horen, ongehinderd door het muzikale geweld om haar heen. Het zijn de enige twee originele leden van de band op Winterbane. Dit jaar is de band vernieuwd en bestaat nu verder uit bassist Francesco Zof, drummer Niso Tomasini en gitariste Fabiola Bellomo.
Met tien nummers die samen bijna het uur volmaken laat Frozen Crown horen een volwassen band te zijn die stevige en melodieuze rock brengt. Nummers als Embrace The Night, Far Beyond en Crown Eternal zijn mooie voorbeelden van hoe verschillende de band nummers neer kan zetten zonder erg af te wijken van de volledig album stijl. The Water Dance is ineens een wat lichter nummer, minder zwaar dan voorgaande en haast vrolijk.
Met Winterbane levert Frozen Crown een uitstekend album af dat zeker de moeite waard is voor de liefhebber met female fronted rock.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00