Home » Feanor – Power Of The Chosen One

Feanor – Power Of The Chosen One

door Edwin Knip
154 views 2 minuten leestijd

Razendsnelle heavy metal afkomstig uit Argentinië.
Dit is pas het vierde album van deze in 1996 opgerichte band. Het debuut kwam pas uit in 2005, daarna volgden er albums in 2010 en 2016. Een bijna regelmatig release patroon, om de vijf jaar een nieuw album. De line-up op het nieuwe album bevat nieuwkomer David Shankle (ex-Manowar) op gitaar. Voor de rest bestaat de band uit zanger Sven D’Anna (ex-Wizard), gitarist Walter Hernandez, bassist Gustavo Acosta en drummer Emiliano Wachs.
Het nieuwe album kent geen midi-drums en synthesizers, wel een 40 koppen tellend koor en een echte piano. Ook zijn er wat folkloristische instrumenten gebruikt. Het razendsnelle Rise Of The Dragon is het eerste nummer van het album dat ruim een uur aan muziek bevat. Uptempo gitaarwerk, sonore achtergrondzang en krachtige vocalen van D’Anna vormen een nummer dat geinspireerd lijkt door ouder werk van Iron Maiden. Power Of The Chosen One opent met een harmonieuze samenzang en rolt dan verder als een stevig rocknummer.
In het nummer Together Forever heeft de band een koor toegevoegd zodat het nummer meer volume krijgt. Rauwe gitaar riffs, lange solo’s en een stuwende ritme sectie, het maakt het nummer tot een lekker in het gehoor liggend rocknummer. Met Lost In Battle gaat het tempo iets omlaag, het is geen ballad, maar de muzikale begeleiding halveert ongeveer het tempo ten opzichte van de voorgaande nummers. Fighting For A Dream is wel een ballad. Wie de tekst goed beluisterd trekt de conclusie dat het om een verloren persoon gaat die nog dagelijks gemist wordt. Ondanks dat er elke avond op een ander podium opgetreden wordt, de herinnering aan wat ooit was, blijven.
Het album sluit af met het indrukwekkende The Return Of The Metal Kin (Odyssey In 9 Parts) dat bijna de twintig minuten volmaakt. Het nummer is gebaseerd of het antieke helden epos De Odyssee van de Griekse dichter Homeros. Het nummer is opgedeeld in negen delen en begint met de smeekbede van Athene aan haar vader. Het nummer kent tempo wisselingen die aansluiten met de tekst en de band laat horen dat schijnbaar moeiteloos een episch heldendicht om kunnen zetten in een uitermate onderhoudende muzikale versie.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00