Loodzware riffs domineren de twee nummers op het debuut van de Finse doom metal band uit Seinäjoki.

Zanger/gitarist Mikke Sillanpää begon dit alles als een persoonlijk project om de muziek te spelen die hij het liefst heeft. Langzame en donkere muziek, dat kan niet verkeerd zijn. Na een tijdje vond hij dat de muziek live gespeeld moest worden, als band. Hij vroeg twee goede vrienden, bassist Jetro Santaharju en drummer Pete Rukkila om wat met hem te jammen. De band komt er achter dat dit de manier is om productie te leveren, jammen, verschillende riffs uitproberen, bier drinken en meer in die categorie.

Het opnemen van nummers was vanaf het begin al het doel en de twee nummers van de EP worden bij Jiri  Mustajärvi thuis in zijn studio opgenomen. Jiri  Mustajärvi doet alle opnames en mixen, en speelt vanwege Covid19 ook nog de drumpartijen in.

Het resultaat mag er zijn, twee donkere, melodieuze doom tracks, samen goed voor meer dan een kwartier muziek. Beide nummers zijn lang, maar zeker niet langdradig. De zware riffs voeren de boventoon en zorgen voor een duistere sfeer. Na het plaatsen van de nummers op bandcamp, wordt de band benaderd door Inverse Records voor een deal. Het resultaat is een officiële release. En nu is de band druk bezig om meer nummers te schrijven zodat er een volwaardig setlist gemaakt kan worden voor de verwachte live shows.