Home » Velvet Viper_- From Over Yonder (Remastered)

Velvet Viper_- From Over Yonder (Remastered)

door Edwin Knip
145 views 2 minuten leestijd

Het debuut album van Zed Yago uit 1988 wordt opnieuw uitgebracht, onder de naam Velvet Viper.
Zed Yago is een kort leven gegund. In 1988 komt het debuut, in 1989 het tweede album en in 1990 gaat de stekker er uit. In 2005 en 2006 volgen nog twee albums en in 2010 ineens ook weer. Maar het is geen gelukkig huwelijk. Zangeres Jutta Weinhold heeft voor Zed Yago al twee solo albums uitgebracht, in 1994 en 2010 volgen er nog twee. Weinhold richt in 1991 Velvet Viper op. De band om haar heen bevat twee originele Zed Yago leden, gitarist Jimmy Boehlke en drummer Claus Reinholdt. De band wordt aangevuld met gitarist Gunnar Heyse en bassist Wolfgang Mirche.
Na vier albums besluit Weinhold om in 2020 de twee eerste albums van Zed Yago opnieuw uit te brengen. Het album From Over Yonder verhaalt over de dochter van de Vliegende Hollander. Ze is op zoek naar de fantasie die verdwenen is, en zonder fantasie is er geen ziel. Mensen zonder ziel zullen sterven. Haar reis wordt een pelgrimage die helaas spoedig zal eindigen.
Zed Yago is de dochter van de Vliegende Hollander, een vervloekte man, haar moeder was het water. Zed Yago zeilt jaar in jaar uit over de zeeën, zoekend. Het oorspronkelijk tien nummers tellende album wordt aangevuld met drie live tracks. Rebel Ladies is een stevig rocknummer uit 1989 waarin Weinhold een ultiem samenspel met het aanwezige publiek neerzet. Tekstmatig is het zeker niet het beste nummer ooit, maar live knalt het.
Ook afkomstig uit 1989 is Rockin’For The Nation, deze keer een live opname uit Londen. Het is een melodies en opzwepend nummer, en kwalitatief beter opgenomen dan het voorgaande nummer. Het album sluit af met het nieuwe nummer The Schmied. Het is een nummer over drummer Reinholdt die als bijnaam Bubi The Schmied heeft. Het is een rustig, intiem nummer waar Weinhold met uitsluitend piano begeleiding haar verhaal doet. Het is een eerbetoon aan een dierbare vriend die helaas niet meer onder ons is.
Ruim dertig jaar na de eerste release staat het album nog steeds als een huis, niet aangetast door de tand des tijds. Het is zeker een beluistering waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00