Home » Genus Ordinis Dei lanceert nieuwe single

Genus Ordinis Dei lanceert nieuwe single

door Maurice van der Zalm
683 views 1 minuten leestijd

Eind 2020 werd ik blij verrast door de melodische deathmetal die Genus Ordinis Dei met het album Glare Of Deliverance op me afvuurde.
In de review omschreef ik het volgende: “Glare Of Deliverance neemt je mee de geschiedenis in door een bombastische theatrale muzieksensatie die sterk ondersteund wordt door prachtige video’s. Deze band kan zich zeker meten met een band als Fleshgod Apocalypse en ik hoop van harte dat ze op een podium eveneens het hele arsenaal optimaal gaan benutten.”
“Glare Of Deliverance is een heerlijk album dat bol staat van bombastische en theatrale metal zoals ook Fleshgod Apocalypse en Powerwolf dat kunnen neerzetten. En nee, want Glare Of Deliverance is méér dan een gewoon metalalbum.”
Behalve de uitstekende muzikale geschiedenisles die de band op het album naar voren bracht, kreeg iedere compositie ook nog eens een prachtige video. Alle video’s tezamen vertelden de film die theatraal en bombastisch was neergezet op het album.
Nu is Genus Ordinis Dei terug met de nieuwe single The Entropic Queen. Ook hier die overweldigende muzikale wals die je verpletterd. Een compositie waar wederom theater en muziek worden gecombineerd en vorm krijgen in strakke riffs, krachtige zangpartijen en onheilspellende coupletten. Daarin weet de band spanning op te bouwen door subtiel gitaarwerk en krijgen rustieke momenten die intrinsieke spanning die zich mag ontladen in groovende stukken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00