Home » Ghölem – Matter Without Form, Body Without Soul

Ghölem – Matter Without Form, Body Without Soul

door Filip van der Linden
142 views 1 minuten leestijd

Kunnen ze ook in Mexico nog steeds goede deathmetal maken? Tuurlijk wel. Wie daaraan twijfelt, kan zich de nieuwe van Ghölem aanschaffen, met daarop tien puike old-school deathmetal-pareltjes.
 
Mexico had in de jaren ’90 van vorige eeuw reeds een bloeiende deathmetal-scene. De leden van Ghölem hebben al een lange staat van dienst en dat hoor je ook. Talent wordt gecombineerd met vakkennis.
 
Ghölem serveert zijn death op Matter Without Form, Body Without Soul snedig en hondsbrutaal. Een spervuur van complexe technische gitaarhoogstandjes en daarover een strakke drum, een lekker diepe bas en een nog diepere grunt. Denk aan Death, Carcass, Pestilence, Severe Torture of het oude werk van Sepultura.
 
Op Matter Without Form, Body Without Soul laat Ghölem nergens een steek vallen. Deze band heeft niet bezuinigd op een leuke riff meer of minder. Hoogtepunten zijn o.m. Sell Me My Forgiveness (prachtige intro en een sympathieke ontsporing naar het einde toe), Veil, Implode (ook al met schitterend gitaarwerk en tot ver buiten de lijntjes van de deathmetal kleurend), het heerlijke Advent en de vooruitgestuurde single Hearts and Souls.
 
Het is nog maar het eerste album van deze band en ze hebben nog geen label, maar als kwaliteit een garantie is op succes, staat voor Ghölem de poort naar internationale podia wagenwijd open.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00