Home » Gnaw Their Tongues & Alkerdeel – Dyodyo Asema

Gnaw Their Tongues & Alkerdeel – Dyodyo Asema

door erik@rockportaal.nl
146 views 2 minuten leestijd

alkerdeel_GTT_coverHet uit Friesland afkomstige Gnaw Their Tongues heeft mij sinds de eerste kennismaking altijd weten bekoren met de loodzware noise aangevuld met ambient en black metal. Mories, enige lid van Gnaw Their Tongues, kan niet beticht worden van luiheid. Tot resultaat: een constante stroom releases van hoge kwaliteit waarin je je weg kwijt kunt raken in het limbo van totale waanzin en perversiteit.
Alkerdeel is een Belgisch gezelschap wat al sinds 2007 actief is. Met lang uitgesponnen nummers weten ze een unieke mix van noise, ambient, sludge, doom en black op de wereld los te laten. Ik ben zelf nog niet zo erg lang bekend met Alkerdeel maar wil hier na het beluisteren van deze EP zeker verandering in brengen.
Wie met Dyodoyo Asema verwacht een split met afzonderlijke nummers van Alkerdeel en Gnaw Their Tongues in huis te halen komt bedrogen uit. Dyodyo Asema is immers geen split EP, maar een samenwerking tussen bovengenoemde bands.
Het feit dat deze release geen split is, maakt het voor mij alleen maar interessanter. Het experiment heeft erg goed uitgepakt. De combinatie van beide acts maken het een experimenteel en dreigend geheel. Het toont wat mij betreft  meteen aan dat samenwerken loont.
Op Dyodyo Asema is maar één nummer te vinden. Het betreft gelukkig wel een track van ruim negentien minuten. In deze negentien minuten weten mijn speakers een dodelijk brouwsel van ambient, noise, black metal en sludge uit te kermen. Het nummer begint aanvankelijk als ambient met hier en daar een vervormde stem. Deze ambient mond langzaam maar zeker uit in een gestructureerde chaotische brei van agressie, desolatie en sinistere horrorsound waar gitaar, drones en een heerlijk aftands black metal geluid overheersen. Het laatste deel wordt afgebouwd naar de typische kakofonische noise sound waar  Gnaw Their Tongues patent op heeft. Natuurlijk met kenmerkend hysterisch gekerm. Het nummer voelt ondanks de samenwerking en unieke mix aan stijlen als één geheel aan. Een geheel waarin de luisteraar zich even in de duistere, zieke wereld van deze heren wordt ingesloten. Een duistere en zieke wereld welke mij wel kan bekoren.  Dyodoyo Asema is een complex, maar prachtig werkstuk wat ondanks de zwaarheid door de lengte nog goed te verteren is. Althans, als je zware kost gewend bent dan….
Conclusie: Dyodoyo Asema is een prima EP wat zowel voor fans van het genre als specifieke fans van Alkerdeel en/of Gnaw Their Tongues zal bevallen.
Mocht je het duistere experiment niet schuwen, dan raad ik je aan deze eens goed te beluisteren. Dyodoyo Asema is een loodzware duistere trip geworden welke je een prima indruk geeft van wat zowel Gnaw Their Tongues als Alkerdeel afzonderlijk en samenwerkend in hun mars hebben.
Tracklist:
Dyodoyo Asema

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00