Home » Alcest, Hexvessel, The Fauns – Luxor (Arnhem) 31/01/2014

Alcest, Hexvessel, The Fauns – Luxor (Arnhem) 31/01/2014

door erik@rockportaal.nl
199 views 3 minuten leestijd

ALCEST
Luxor is wat mij betreft het mooiste poppodium van Gelderland, misschien zelfs wel van Nederland. De ambiance die Luxor heeft kan ik bij weinig podia terugvinden. Natuurlijk draait het om de muziek, goed geluid en indien van toepassing de lichtshow, maar toch de ambiance bij Luxor geeft de avond altijd meerwaarde.  Aangezien ze ditmaal  Alcest,  Hexvessel en The Fauns op de bill hebben staan, werd het weer eens tijd om op de fiets te stappen en de ambiance van Luxor weer eens te proeven.
De avond begint met een goedgevulde zaal wanneer The Fauns de aftrap mogen geven. Deze uit Bristol afkomstige band maakt een mix tussen dream pop, indie en shoegaze.  Na het eerste album, simpelweg The Fauns genoemd, hebben ze in 2013 het album Lights uitgebracht.  De nadruk ligt vanavond dan ook op het nieuwste album Lights.  Het publiek is nog niet zo heel erg bekend met The Fauns gezien de wat tamme response.  Desalniettemin brengt The Fauns een prima set en dito live show,  al mocht  het geluid wel iets beter  afgesteld zijn.  Ik hoop in de toekomst meer te zien en te horen van deze dame en heren.
Hexvessel tapt muzikaal uit een ander vaatje dan The Fauns.  Bandleider Kvohst (Mathew McNerney), onder andere ook bekend van Dødheimsgard,  weet met deze band een interessante  mix van neofolk, psychedelica, doom en een snufje stoner te brengen. Live wordt er een krachtige, doch intieme set gepresenteerd.  Het vele touren hebben de heren goed gedaan. Met een goed geluid en met de kersverse EP  “Iron Marsh” op zak weet Hexvessel een prima optreden te geven waarbij de nadruk op het recentere werk ligt.  De heren en dame zelf genieten zichtbaar van het optreden. Met name keyboardspeler, violist en trompettist Kimmo Helén gaat erg enthousiast te werk.  Getuige de reacties en verkoop van de merchandise zit het wel snor met het optreden van deze Finse act.  Hexvessel presenteert een solide, prima uitgevoerde set  welke jammer genoeg na drie kwartier al weer afgelopen is.  Gezien de response verwacht ik Hexvessel de volgende keer dan ook als headliner terug te zien in ons natte kikkerlandje.
Met het zeer recente Shelter op zak was het natuurlijk te verwachten dat Alcest  uitgebreid de tijd neemt om deze plaat live te promoten.  Met Shelter heeft  Alcest afscheid genomen van de metal wereld om  het avontuur richting shoegaze te wenden.  De luisteraar wordt deze avond getrakteerd op schitterende uitvoeringen van  nieuw en oud werk. Het geluid is erg goed en Neige en kompanen voelen zich duidelijk thuis op het podium vandaag. Het resultaat is  een prachtig optreden wat mij weet te vervoeren in een oceaan van weidse gitaarpartijen. Het geluid staat wat voller en zwaarder afgesteld als we op plaat gewend zijn,  wat het geheel toch wel een behoorlijke power geeft.  Het publiek slikt het allemaal als zoete koek.  Mooi om te zien hoe de nummers hun uitwerking hebben op het publiek:  er wordt lustig geheadbangd door de zware metalen liefhebbers terwijl het overige publiek staat mee te deinen op de zweverige klanken van Alcest.  De combinatie oud en nieuw werkt prima deze avond en geeft zowel de oude fans als nieuwe fans waar voor hun geld.  Na een anderhalf uur durende set sluit Alcest af met een prachtig uitgevoerde toegift in de vorm van het nummer Délivrance. Met kippenvel stap ik op de fiets en keer tevreden huiswaarts.
Luxor live heeft een prima avond weten neer te zetten met drie prima acts en een goedgevulde zaal. Als dit een voorbode is van wat er op live gebied allemaal te wachten staat, dan zal 2014 een topjaar worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00