Home » Godthrymm – A Grand Reclamation

Godthrymm – A Grand Reclamation

door Edwin Knip
159 views 2 minuten leestijd

Scheurende gitaren, slepende riffs en raspende vocalen gebundeld tot één geheel.
Godthrymm, afkomstig uit Engeland, brengt sterke doom metal op de debuut release. Een EP met vier nummers, drie langer dan zeven minuten en een afsluitend, instrumentaal nummer van nog geen twee minuten. De band bestaat uit zanger/gitarist Hamish Glencross (ex-Solstice, ex-My Dying Bride, Vallenfyre), gitarist Lee Netherwood (ex-Solstice, Fireblade), bassist Rich Mumford (Malediction) en drummer Shaun Taylor-Steels (ex-Anathema, ex-Solstice, My Dying Bride). Kortom, gelouterde muzikanten die hun sporen in de respectievelijke bands al lang en breed verdiend hebben.
De EP opent met A Grand Reclamation. De eerste vijf minuten is doorspekt met vocalen en heeft een wat opbouwend karakter. Na deze vijf minuten van aftasten komt er tempo in en geeft een sterke gitaar riff de melodie aan. Sacred Soil is direct van het begin af aan stevig en rauw. De vocalen van Glencross zijn ruw als schuurpapier en zijn zeer intens, een prima combinatie met het donkere en onheilspellende gitaargeluid. Ondanks de lengte van de nummers, gemiddeld boven de zeven minuten, zijn ze afgelopen voordat je er als luisteraar erg in hebt. Het afsluitende Forevermore is een instrumentale gitaarsolo die alle vaart en volume weghaalt en rustig het album afsluit.
Pas over een maand zal de band het live debuut maken, in Halifax, Engeland. Er staan nog niet veel optredens op stapel, maar er is er al één buiten Engeland. Op  14 juli speelt de band op het In Flammen Festival in Duitsland. De band heeft de nummers van de EP begin 2017 gecomponeerd en in november 2017 was daar eindelijk het moment van opnemen. Hoe de nummers live gaan klinken weten de bandleden zelf dus ook niet, maar als er live met dezelfde passie en overgave wordt gespeeld, zit dat wel goed.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00