Home » Kim Wilde – Here Come The Aliens

Kim Wilde – Here Come The Aliens

door Edwin Knip
196 views 2 minuten leestijd

Opgenomen in de voor haar overbekende RAK studios in Londen, presenteert Kim Wilde haar nieuwst album, een uitgebalanceerde mix van pop en rock.
Begin jaren tachtig begon het succesverhaal van Wilde in de RAK studios, de hitsingles Kids In America, Chequered Love, Cambodia en Love Blonde zijn daar allemaal opgenomen, en wie kent ze niet? De singles schoten naar de hoogste regionen van de hitlijsten en zorgde voor wereldfaam. Na het topalbum Close werd het allemaal wat minder en na de release van Now & Forever in 1995 bleef het lang stil rond Kim Wilde. Ze had even andere bezigheden, een BBC programma over tuinieren en een gezin. In 2003 komt er een geweldige come-back als ze samen met de Duitse Nena het nummer Anyplace, Anywhere, Anytime uitbrengt. In 2006 komt het album met de veelzeggende titel Never Say Never, gevolgd door Come Out And Play in 2010 en het coveralbum Snapshots in 2011. In 2013 komt er dan nog een heus kerstalbum, Wilde Winter Songbook.
Nu is het dan eindelijk weer tijd voor nieuw materiaal, twaalf spiksplinternieuwe nummers staan er op het album. Gecomponeerd en geproduceerd door oudere broer Ricky Wilde. En vanaf de eerste tonen klinkt het weer vertrouwd en herkenbaar. In 1969 horen we zo’n ouderwetse radio zoeken naar een goede zender, en dan is daar plots Kim Wilde met een stevig poprock nummer. Pop Don’t Stop is het album voorafgegaan als single release.
Stereo Shot begint lekker elektronisch, de muziek overstemd haast het geluid van de overigens perfect zingende Wilde. Live kan en zal ze niet altijd de hoogste noten moeiteloos halen, maar dat weet ze zelf ook. En een beetje zelfreflectie is altijd goed. Solstice is een mooi rustig nummer, even een rustpuntje op het toch wel energieke album. Nation Cyber Day zit ook vol elektronische foefjes, maar kent ook stevig gitaarwerk. Het is niet de jaren 80 disco, de muziek is echt getransformeerd tot hedendaagse poprock maar dan met echte muzikanten.
Aan het eind van 2018 zal Kim Wilde een korte Europese toer doen waarbij ze maar liefst acht shows in Nederland zal geven. Een live show is een gegarandeerde hit voor een avond uit, de sfeer op het podium is altijd bijzonder goed, het plezier spat er nog steeds af. Het is goed en mooi om te zien dat Kim Wilde toch heeft besloten om verder te gaan in waar ze goed in was, muziek maken. Een top album!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00