Home » Milestones – Red Lights

Milestones – Red Lights

door Edwin Knip
142 views 2 minuten leestijd

Vrolijke pop-punk kondigt het begin van de lente aan.
Na een intens creatief proces dat twee jaar in beslag nam, is het nu tijd om het debuut album van dit kwartet uit Manchester aan de wereld te presenteren. De band bestaat uit zanger Matt Clarke, zanger/gitarist Andrew Procter, bassist Mark Threlfall en gitarist Eden Leviston. In 2016 was er al een EP release, maar de tussenliggende tijd heeft de band vooral gebruikt voor optredens, toeren met andere bands, en uiteindelijk het opnemen in de studio.
Ergens in deze periode werd er een studio voor één maand afgehuurd waar Clarke en Procter marathon sessies hielden om nummers te schrijven. Ze sliepen op de grond en verlieten de studio maar één keer per week, om te douchen. Dat is liefde voor muziek en het resulteerde in de eerste single Paranoid. Het gaat over verraad en gebrek aan loyaliteit. En de traumatische littekens die dat tot gevolg heeft. Het is een snel, scherp en melodieus nummer.
Er staan uiteindelijk elf nummers op het album, een mooie verzameling composities. Once Upon A Time, Bittersweetheart en nog wat nummers vallen in positieve zin op door de aanstekelijke koortjes, het hoge tempo en de intensiteit waarmee de nummers ten gehore worden gebracht. Het geheel past allemaal goed in elkaar en is goed doordacht. Zo is er plots een stukje Spaanse gitaar middenin een versnelling bij Once Upon A Time. Het is niet allemaal standaard en conform de heersende verwachtingen.
De band geeft een duidelijk en overtuigend visitekaartje af met dit album. En nu het album klaar is en in de winkels ligt willen de vier heren zo snel mogelijk het podium op om de nummers live te laten horen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00