Home » Goom – Solar Motel

Goom – Solar Motel

door Edwin Knip
155 views 2 minuten leestijd

GoomZware gitaarakkoorden, doffe drumslagen en een trage stuwende baslijnen, dat zijn de ingrediënten van het debuut album Solar Motel van stoner-rockband Goom.
Een powertrio met een stevig geluid, muziek die doet denken aan een mix van Alice In Chains en Black Sabbath. Drummer Paul Jansen (ZEUS) en gitarist/toetsenist Roy Jansen (ZEUS) gebruiken de time-out van hun band om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Samen met zanger/bassist Erik de Vocht (ex-Astrosoniq) is het trio compleet. Het album opent sterk met Universal Evils, een lekkere trage gitaar riff geeft het tempo aan. Er is plek om lekker te soleren op de gitaar zonder dat het de opbouw van het nummer verstoord. Broke The Mold begint rustig, maar na de intro worden de gitaar- en baslijnen zwaarder aangezet, en samen met de rauwe zang van De Vocht wordt het een nummer dat zomaar uit de koker van Black Sabbath had kunnen komen. Who’s Your God is een iets sneller nummer, iets agressiever. Never Trust A Pretty Face begint met een snelle gitaarpartij, en ook de toon is minder donker dan bij de voorgaande nummers. Het is een waarschuwing om de mens niet te overschatten, en zeker niet te vertrouwen op een aardig gezicht. UBV-76 is een instrumentaal nummer dat gevolgd wordt door Lend Me Your Blood.  Dit laatste nummer staat als een huis met stevige gitaarpartijen en een ijzersterke zang.
Twaalf nummers lang duurt dit album en er is geen moment dat de verveling toeslaat. Eén voor één sterke nummers en perfect uitgevoerd. In de nummers is behoorlijk wat ruimte opengehouden voor het gitaarwerk, dus dat belooft wat tijdens de live shows. Het album is verkrijgbaar als digipack, op vinyl (inclusief CD) en als digitale download.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00