Home » Vulturium Memoriae – Nato Per Ragioni Ignote

Vulturium Memoriae – Nato Per Ragioni Ignote

door erik@rockportaal.nl
159 views 2 minuten leestijd

Het Italiaanse solo-project van Mirg genaamd Vulturium Memoriae weet met  Nato Per Ragioni Ignote een duister werkstuk af te leveren. Het zal zeker niet voor iedereen weggelegd zijn maar laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: wat is dit een zware maar tegelijk dromerige, sferische en uiterst genietbare plaat!
Hou je van zware Dark Wave? Of beter gezegd: ken je Lycia? Als je dit kunt waarderen dan moet Vulturium Memoriae je zeker kunnen bekoren. Muzikaal tapt dit album uit hetzelfde vaatje als Lycia. Sterker nog het doet me heel erg herinneren aan het zijstapje van Lycia genaamd Bleak met het album Vane.  Al is Nato Per Ragioni wel wat duisterder en zwaarder. Kortom het wiel is al een keer uitgevonden wat betreft dit soort muziek. Neemt niet weg dat dit wiel prima over de weg rolt en goed gebalanceerd is. Repeterende drumritmes gepaard met dromerige, weidse, gitaarpassages en een lekker zware basdreun worden hier versmolten tot een trage, duistere, dromerige, maar erg krachtige vorm van Dark Wave welke soms wat lichte invloeden heeft van depressieve/trage experimentele Black Metal. Verwacht geen vocalen op dit album. Het is hier enkel een heerlijk weids klanktapijt wat hier de dienst uit maakt. En dit klanktaptijt kan je even wegvoeren naar een ander oord….
Nato Per Ragioni Ignote is dan ook een album waar je niet te veel tijd aan moet besteden om dit te omschrijven. Het is vooral een album wat je moet ondergaan. Of het nu logge opener track Dissolvenza Della Ragione betreft, het korte Nato Per ragioni Ignote of dreigende afsluiter Lungo l’Orizzonte Dell’addio: dompel je even in de intrigerende, dromerige en duistere wereld van Vulturium Memoriae en vergeet de wereld om je heen. Vooral te genieten in de avond in je luie stoel.
 
Tracklist:
1.Dissolvenza Della Ragione 08:07
2.Onde Psichiche Di Coscienza 11:41
3.Miraggio Attraverso i Ricordi 05:40
4.Nato Per Ragioni Ignote 03:31
5.Grigiore a Cielo Aperto 07:16
6.Lungo l’Orizzonte Dell’addio 06:51

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00