Home » Gretchen Peters – The Night You Wrote That Song The Songs Of Mickey Newbury

Gretchen Peters – The Night You Wrote That Song The Songs Of Mickey Newbury

door Edwin Knip
140 views 2 minuten leestijd

Een eerbetoon aan coutnry nummers van eind jaren zestig, begin jaren zeventig.
Gretchen Peters is een Amerikaanse singer-songwriter. In 1957 wordt ze geboren in Bronxville, New York en ze groeit op in Boulder, Colorado. Eind jaren tachtig verhuisd ze naar Nashville en ze vindt er werk als componist. Ze schrijft nummers voor Etta James, Shania Twain, Neil Diamond, Patty Lovelees en schrijft samen met Bryan Adams. Ze heeft negen albums uitgebracht onder haar eigen naam, het debuut album The Secret Of Life kwam uit in 1996. Peters kreeg op 5-oktober 2014 een plek in de Nashville Songwriters Hall Of Fame.
Ze is haar hele leven al een groot bewonderaar van Mickey Newbury. Deze nam zijn legendarische albums Lookts Like Rain, Frisco Mabel Joy en Heaven Help The Child op in de historische Cinderella Studios. Peters heeft voor haar eerbetoon gekozen voor volledig gestripte versies van zijn nummers en neemt ze op in dezelfde Cindereella Studios. Ze weet diverse gastmuzikanten te strikken voor haar project, guitarist Wayne Moss (Roy Orbison, Bob Dylan, Linda Ronstadt), Charlie McCoy (Bob Dylan, Johnny Cash, Elvis Presley), Barry Walsh, Buddy Miller en meer.
Met twaalf nummers duurt het album bijna een uur. Het is een heerlijk uur, rustige lay-back country nummers. De stem van Peters is prettig om naar te luisteren en door de minimale muzikale begeleiding wordt je als luisteraar haast gedwongen om naar de teksten te luisteren. Iets wat er nog wel eens bij in schiet. Wish I Was, Heaven Help The Child en San Francisco Mabel Joy zijn toch wel de pareltjes van het album.
De magische samensmelting van steel gitaar, mondharmonica en piano later je niet onberoerd. Ook voor niet-country liefhebbers is dit album een absolute aanrader, al was het alleen maar om er een eigen oordeel over te vellen. Luister eens naar het lekkere uptempo Why You Been Gone So Long dat een goed in het gehoor liggend refrein kent. Met je ogen dicht zie je de dansvloer tot leven komen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00