Home » H2O – Don't Forget Your Roots

H2O – Don't Forget Your Roots

door Maurice Tonies
128 views 2 minuten leestijd

De intro van het nieuwe album van H2O is eigenlijk al de gehele samenvatting: “These are the bands that inspired H2O, Don’t Forget Your Roots”. In navolging van meer punk- en hardcorebands verschijnt er ook een coveralbum door H2O. De Amerikaanse band is vanaf halverwege de jaren ’90 actief en heeft sindsdien al menig zaal op z’n kop gezet. Tijdens hun energieke liveshows hebben de heren al met grote regelmaat een cover van een van hun voorbeelden gespeeld. Tijdens de vele tours hebben ze ook veel muzikale vrienden gemaakt.
Veel van deze vrienden hebben ook hun invloed gehad op de vorming van de sound van H2O en als ode aan deze vrienden en andere voorbeelden hebben de heren nu een coveralbum opgenomen. Op “Don’t Forget Your Roots” hoor je dan ook H2O nummers coveren van Sick Of It All, Madball, Rancid en Mighty Mighty Bosstones, maar ook van de klassieke helden zoals Bad Brains, Ramones en The Clash. Het zou gemakkelijk zijn om de meest populaire nummers uit te kiezen, maar hier dacht de band anders over. Er is niet gekozen voor een best of-selectie aan covers, dus verwacht geen “Blitzkrieg Bob” of een “London Calling”. Er zijn genoeg nummers om uit te kiezen en dit hebben de Amerikanen dan ook gedaan. De band heeft er ook niet voor gekozen om de nummers letterlijk te kopiëren. Ze hebben aan nummers hun eigen invulling gegeven, waardoor het toch wat meer als H2O klinkt. Echter had het geheel net wat ruiger gemogen. Het geheel komt net wat te gladjes over. De gitaren scheuren prima, de drums zijn lekker hard, maar het geheel blijft te braaf, te mak. Tel hierbij op dat zanger Toby Morse misschien niet de beste zanger is en daarmee mist “Don’t Forget Your Roots” net de overtuiging.
Dit alles maakt “Don’t Forget Your Roots” absoluut nog geen slechte plaat. De heren geven met deze release een stukje geschiedenisles, een stukje muzikale opvoeding. Mochten mensen dan ook tijdens een optreden van de mannen een nummer hebben gehoord, waarvan ze zeker weten dat het niet van H2O is, het zou zowaar van een van de eerder genoemde bands kunnen zijn.  De muziekles zet zich ook in het boekje prima voort. Over elk nummer staat wat geschreven, waardoor het concept van het album prima benadrukt wordt. Leuk, zo’n kijkje in de keuken en na het beluisteren zal er ongetwijfeld nog even naar wat originele uitvoeringen gezocht worden!
 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00