Home » Halve finalisten FemME band battles bekend

Halve finalisten FemME band battles bekend

door Wendy Steenmans
132 views 2 minuten leestijd

IrradiancerpDe voorronden zitten erop. Het publiek en de jury hebben gesproken. Dat betekent dat de namen bekend zijn van de acht bands die in de halve finales van 7 en 8 mei gaan strijden voor een plek in de finale. Ook hier geldt dat er per dag 2 winnaars zijn, een publiekswinnaar en een jurywinnaar. Al een van de finalisten is bekend. Dat is de Franse band Irradiance. Zij hebben de Wild Card gekregen van Ton Dekkers, organisator FemME. Hiermee zijn zij rechtstreeks geplaatst. Door het toevoegen van jazzy elementen en het gebruik van viool creëren zij een eigen invulling aan symfonische metal.
Op zaterdag 7 mei spelen vanaf 19:00 de volgende bands in PopEI (Eindhoven). De volgorde wordt op de dag zelf door loting bepaald. De eerste naam is Beyond God. Deze symfonische band met behoorlijk wat roots in Brabant heeft op 1 april haar debuutalbum “A Moment of Black” gepresenteerd in de Cacaofabriek in Helmond. Het  Duitse Convictive zit in een heel andere hoek,  Black Metal  met doom invloeden. Met  een volledig daarop aangepaste verschijning zijn zij een echte outsider. Dan is er Shadowrise met een sterke link naar de Metal Factory. Met frontvrouw Laura Guldemond (ja die van Idols) zetten ze een energieke Progressive Metal show neer. Synergy Protocol is de laatste naam. Ook hier Progressive Metal band met dynamisch show waarbij de energie op het podium er vanaf spat.
Op zondag 8 mei begint het om 15:00 uur. De eerste naam zijn de Belgen van Circle Unbroken. Die brengen Progressive Metal waarbij de niet standaard stem van Marieke Bresseleers zorgt voor het eigen geluid. De volgende is Elysian Gates uit Luxemburg. Deze symfonische metal band met twee vrouwen in de gelederen is een waardige representant van het Gothic genre. Pandora’s Key was de verrassende publiekswinnaar in de eerst Battle. Deze jonge lokale band heeft zeker potentie. Weer heel anders is de vierde en laatste Paperdoll Decay. Deze Death Metal band met Janneke de Rooy als vocaliste zit duidelijk niet in de operatic hoek. De strijd is dus volledig open.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00