Home » Universal Mind Project – The Jaguar Priest

Universal Mind Project – The Jaguar Priest

door Edwin Knip
123 views 2 minuten leestijd

universal_mind_project_artwork_1600Een debuutalbum gevuld met een fantastische mix van power en progressive metal.
De band werd in 2012 opgericht door Michael Alexander, met de bedoeling om diverse artiesten van over de hele wereld samen te laten werken aan een album. Naast gitarist Alexander zijn er nog drie andere, vaste bandleden. Dit zijn zangeres Elina Laivera, zanger Henrik Bath (Darkwater, Waken Eyes), en drummer Alex Landenburg (Luca Turilli’s Rhapsody, 21 Octayne). Daarnaast heeft Alexander een hele batterij aan gerenommeerde artiesten weten over te halen om mee te werken aan dit prestigieuze project. Enkele namen moeten toch genoemd worden: zangers Nils K Rue (Pagan’s Mind), Mark Jansen (Epica, Mayan), Charlie Dominici (ex-Dream Theater). Daarnaast hebben drummer Alessandro Bissa (Vision Divine), bassist Mike LePond (Symphony X) en toetsenist Emanuele Casali (DGM) hun steentje bijgedragen.
De nummers zijn gecomponeerd door Alexander en Laivera waarbij rekening werd gehouden met de vocale mogelijkheden van de diverse gastzangers. Het resultaat is verbluffend. Strakke, complexe melodielijnen begeleiden de zangpartijen. Gitaarsolo’s en dreunende drumsalvo’s, alles valt precies op zijn plek. Ook de afwisseling tussen harde, snelle stukken en wat langzamere fragmenten is goed uitgemeten, waardoor het een evenwichtig album is geworden. Tien sterke nummers zijn er op het album te vinden. Op Dreamstate horen we een perfecte mix van de stemmen van Jansen en Laivera. Laverend van zacht en rustig naar hard en rauw. Op het bijna negen minuten durende titelnummer The Jaguar Priest mag Dominici laten horen dat hij nog steeds over een geweldige stem beschikt.
Voorlopig blijft het bij het album, het is niet bekend of er getoerd gaat worden. En over dit album mag de conclusie duidelijk zijn, gezien de line up worden er verwachtingen geschept, en die worden meer dan ingelost. Een absoluut meesterstuk.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00