Home » Psychedelic Witchcraft – The Vision

Psychedelic Witchcraft – The Vision

door Edwin Knip
170 views 2 minuten leestijd

TheVisionEen album op cd en lp, door een band die is ontstaan door de handen van de oude goden Blues en Doom.
De vierkoppige band uit Italië wordt gevormd door de vrouwelijke verpersoonlijking van het noodlot, zangeres Virginia Monti, bassist Riccardo Giuffrè, gitarist Jacopo Fallai en drummer Daniela Parella. Donkere teksten over heksenverering, heer van het duister en demonen vormen de rode draad van het album. In het openingsnummer A Creature zingt Monti al over haar jonge jaren die ze doorbracht in de hel, omringd door demonen en duivels. Witches Arise roept op om naar de Sabbath te komen, het is tijd om kaarsen aan te steken voor de Dark Lord.
De nummers leunen op het lekkere gitaarspel van Fallai, en zijn een mix van blues en doom. The Only One That Knows is een ballad, mooi en gevoelig gebracht door Monti. Haar stem past perfect bij de soort muziek die de band speelt. Alhoewel de band pas in maart 2015 is ontstaan, is er al een hecht samenspel. De band kwam in juli al met de EP Black Magic Man die razendsnel uitverkocht raakte. De band is ontstaan door de fascinatie voor het occulte en hekserij, gecombineerd met psychedelische kleuren en emoties. Dit alles vormde de perfecte basis om nummers te schrijven.  Het album, dat negen nummers telt, wordt afgesloten met een onvervalst blues nummer, Magic Hour Blues. Het vier minuten durende nummer wordt gekozen als single, en wordt zelfs een psychedelische clip bij gemaakt.
Dit is een album dat genoeg afwijkt van de standaard bands in dit genre, om gehoord te worden. En het is zeker een vervolg waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00