Home » Midnight Eternal – Midnight Eternal

Midnight Eternal – Midnight Eternal

door Edwin Knip
135 views 2 minuten leestijd

midnight_eternal_artwork_1600Symfonische metal afkomstig van de andere kant van de Atlantische Oceaan.
Midnight Eternal debuteert met een twaalf nummers tellend album. Opgericht in 2014 door twee oudleden van Operatika, gitarist/zanger Richard Fischer en toetsenist Boris Zaks, wordt de band compleet gemaakt door toevoeging van drummer Daniel Prestup (Spider Rockets, Riviera Bomma)  en bassist Mike LePond (Symphony X). Tijdens de opnames van twee nummers voor een demo, trekt de band zangeres Raine Hilai aan. Zij heeft tot dan toe alleen in theaterproducties gezongen, en wat solo dingen. Als de demo enthousiast ontvangen wordt, neemt Greg Manning (Spider Rockets, Riviera Bomma) de bas over van LePond. Al snel volgen de aanbiedingen voor live shows, en in de jaren 2014-2015 deelt de band menig podia met onder andere Kamelot, Dragonforce, Delain, The Agonist, Quiet Riot en andere bands.
Het is even wennen aan de stem van Hilai, maar het is inderdaad een aparte, maar mooie toevoeging aan de muzikale basis die de band neerlegt. Till The Bitter Eng opent het album, enigszins bombastisch zoekt het nummer zijn weg om dan, met toevoeging van de zang van Hilai, een mooi melodieus intro te worden voor dit debuutalbum. Signs Of Fire heeft een koortje en ligt lekker in het gehoor. Het refrein is goed gecomponeerd en blijft zeker nog even hangen na het beluisteren van dit nummer.  Het grootste deel van het nummer When Love And Faith Collide is instrumentaal, een mooie mix van gitaar en toetsen. Wat heftiger is het gitaarspel in het instrumentale Pilgrim And The Last Voyage. Het album wordt afgesloten door het ruim 8 minuten durende First Time Thrill.
Een hecht en compact album, waar de stem van de zangeres toch zeker de kers op de taart is. Instrumentaal zit het goed en degelijk in elkaar, zonder maar een moment te vervelen. Nieuwe tourdata zijn op dit moment nog niet bekend, dus de liefhebber zal het voorlopig moeten doen met dit album. Maar dat is absoluut geen straf!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00