Home » Wolfmother – 013 (Tilburg) 30/04/2016

Wolfmother – 013 (Tilburg) 30/04/2016

door Maurice Tonies
188 views 3 minuten leestijd

Wolfmother - VictoriousHet vorige bezoek van Wolfmother stamt alweer uit 2010. Toen kwam de band de Tilburgse poptempel bezoeken om het album Cosmic Egg te promoten. Er is sindsdien veel veranderd. De 013 is veranderd en ook is de samenstelling van Wolfmother niet meer dezelfde zoals in 2010. Zanger Stockdale is gebleven, maar heeft twee andere muzikanten gevonden om samen Wolfmother voort te zetten. Dat heeft geresulteerd in een nieuw album Victorious. Gaan ze vanavond een uitverkocht 013 net zo laten rocken zoals in 2010? We zijn benieuwd!
Onder de noemer “wat men van ver haalt is lekker” staan er vandaag twee bands op het menu. Allereerst mag Electric Citizen de avond openen in 013. De zaal staat al ramvol als de formatie uit Ohio aftrapt. Electric Citizen richt zich op de classic rock en dat in combinatie met het hoofdprogramma zou een prima match moeten zijn. Frontvrouwe Laura schudt druk met het hoofd en probeert Tilburg mee te krijgen op hun trip. Deze missie slaagt deels maar de rare dansjes waarmee misschien de duivel wordt aangeroepen missen hun doel in de grote zaal. Het heeft wat occults, wat duisters en dan nog wat overdreven ook. De grote zaal van 013 is een tikkeltje te groot voor deze act, die zich in een veel kleinere setting vast beter zou kunnen manifesteren.
Een uitgelaten 013 juicht als de band uit Australië het podium betreedt. Wolfmother trapt af met Victorious, het titelnummer van het nieuwste album. Meteen zit de stemming erin en horen we dat zanger Andrew nog steeds het stemgeluid heeft waar iedereen sinds het begin van de band werd door gegrepen. Vervolgens gaat de show direct terug in de tijd. New Moon Rising gaat erin als zoete koek, maar wat is het heerlijk om voluit Woman te kunnen meebrullen in 013. Misschien wel de grootste hit passeert al direct in het begin en bij de eerste riff vliegt het bier door de lucht, waarna er nog vele bekers volgen. Hiervoor is ment vanavond naar Tilburg gekomen en dan is het concert nog maar amper een kwartier bezig.
Wolfmother  neemt binnen no time de twijfels weg bij diegenen die  zich afvroegen of ze nog steeds zo rocken als weleer. 013 smult van de nummers van de eerste twee albums en ook wordt het nieuwe materiaal hartelijk ontvangen. Van het derde album New Crown horen we alleen How Many Times voorbijkomen. Kennelijk wil men dit geflopte album snel vergeten. Gelukkig is het optreden geen flop. Wat een stemgeluid heeft die Andrew Stockdale toch en hoewel ze maar met z’n drieën zijn weten ze de zaal in Tilburg in vuur en vlam te zetten. Dit is ook mede te danken aan de muzikanten die met Stockdale op tour zijn. Het vernieuwde Wolfmother speelt strak en elke tik op het drumstel is raak. Het publiek krijgt wat het wil en geniet volop. De mannen zijn na al die jaren nog steeds populair en spelen voor de derde keer deze maand in ons land.
Na anderhalf uur lijkt de show erop te zitten en verlaat de band onder luid gejuich het podium. Gelukkig hoeft 013 niet weer jaren te wachten om Wolfmother te zien terugkeren. Na een minutenlang  fluiten, juichen en klappen keren de mannen terug op het podium.  Voor het toegift zijn twee nummers bewaard. Met een weergaloze versie van Joker & The Thief worden nog even alle registers opengetrokken. Wat een geweldige afsluiter van deze show vanavond! Wie er dan ook niet bij was heeft heel wat gemist, maar krijgt nog een kans. De Gypsy Caravan-tour heeft in augustus nog een halte op A Campingflight To Lowlands Paradise. Gitaarminnend Rockportaal kijkt hier dan ook al graag naar uit!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00