Home » Heel wat Belgen op Solarfall

Heel wat Belgen op Solarfall

door Filip van der Linden
178 views 2 minuten leestijd

preview_solarfallHoud je van pure miserie en heb je een gitzwarte ziel, dan ben je bij Solarfall aan het goede adres. Solarfall is een jaarlijks terugkerend festival georiënteerd op de duistere black- en doommetal in De Victorie in Alkmaar. De affiche voor zaterdag 12 november is bijna compleet en daar zijn liefst drie Belgische bands bij.
De act die op Solarfall mag aftrappen, is het Nederlandse Throne of Time, een Alkmaarse blackmetalband met leden van Dystopia in de gelederen. In 2015 begonnen zij als tweemansproject en nog steeds spelen Daan Bleumink en Dennis Onsia met z’n tweeën de meest rauwe, onvervalste, pure black metal. De eerste EP is al opgenomen; Death Upon Us. Dit jaar verschijnt de tweede EP van de Alkmaarders.
Thurisaz is een melodieuze death/blackmetalband uit het Belgische Wervik. De sound van Thurisaz bulkt van meeslepende weemoed, gevolgd door momenten waarop rigoureuze ruwheid het roer overneemt.
 
Het ook al Belgische Wiegedood brengt gitzwarte, atmosferische blackmetal. Als je van Wolves in the Throne Room of Winterfylleth houdt, zit je bij deze band goed. Met een bandnaam als Wiegedood, hoef je niet bang te zijn voor subtiliteit; dit rammen ze er met hun optreden genadeloos uit. Verwacht keihard gebeuk en hypnotiserende riffs.
 
Uit Frankrijk komen The Great Old Ones, een (post)blackmetalband, die – geïnspireerd door de mytologie en thematiek van de klassieke Amerikaanse horrorschrijver H.P. Lovecraft- heel wat fraaie pareltjes maakt. Intens melodieus, spugende, loodzware, rauwe, kille meeslepende passages worden genadeloos afgewisseld met onstuimige versnellingen en heerlijke riffs.
img_4355-427x640Voor de in Alkmaar woonachtige gitarist Thomas Cochrane van de voorts Belgische band Ancient Rites wordt Solarfall een thuiswedstrijd. De band is reeds actief sinds 1989, is muzikaal gezien al een paar keer van koers veranderd, maar is nog steeds levend en wel. Op het Belgische Summerrock-festival toonde Ancient Rites dat de band in bloedvorm verkeert. Heerlijke sympfonische epische metal, die hier en daar raakvlakken heeft met Cradle of Filth en Carach Angren. Deze Belgen staan begin volgend jaar ook al op het Hard Metal Fest in Portugal, samen met o.m. Holy Moses en Solstice.
 
 
http://www.podiumvictorie.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00