Home » Sinner's Day strikt Sisters Of Mercy en PiL

Sinner's Day strikt Sisters Of Mercy en PiL

door Filip van der Linden
193 views 2 minuten leestijd

sinnersSinner’s Day, een indoorfestival voor new wave en punk in het Belgische Hasselt, keert na een pauze van vier jaar terug. In de Ethias Arena treden op zondag 20 november alvast Sisters of Mercy en Public Image Limited (PIL) aan.
 
Sinner’s Day werd van 2009 tot 2011 georganiseerd en kon steeds mooie headliners strikken als The Cult, Echo & the Bunnymen, Patti Smith, The Human League, Anne Clark en The Selecter. Voor elke editie daagden zowat 10.000 bezoekers op.
 
De Sisters of Mercy hoeven als vaandeldragers van de new wave weinig introductie. PiL is de band van John Lydon, beter bekend als Johnny Rotten, de frontman van de Sex Pistols. Hij startte de band in 1978 (net na de split van de Seks Pistols) met zijn jeugdvriend Jah Wobble, maar die gaf er na enkele jaren reeds de brui aan. Het bekendste nummer van PIL is zonder meer This Is Not A Love Song. De band bleef actief tot 1992 en bracht acht studioalbums uit en een aantal livealbums en compilaties. PIL is opnieuw actief sinds 2009 en bracht in 2012 met What The World Needs Now nog een nieuw studioalbum uit, met Bettie Page en The One als singles. Ze zijn sindsdien ook weer aan het touren. Het optreden in Hasselt is voorlopig het enige op het Europese vasteland.
 
Andere reeds bekendgemaakte namen voor Sinner’s Day zijn de avant-garderockers van Tuxedomoon, ska-legende The Beat, Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD, bekend van Electricity, Enola Gay, Joan of Arc), the Cassandra Complex en de Deutsch-Amerikanischer Freundschaft (DAF), de grondleggers van het genre ebm, bekend van Der Mussolini.
 
http://www.sinnersday.be

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00