Home » Punklegendes spelen op Breaking Barriers

Punklegendes spelen op Breaking Barriers

door Filip van der Linden
153 views 2 minuten leestijd

breaking-barriersConcertzaal Het Depot in Leuven (België) organiseert van 10 tot 12 november Breaking Barriers, een driedaags punkfestival ‘om de eerste 40 jaar van het 5000-jarig bestaan van punk’ te vieren.
 
Op vrijdag 11 november komen The Damned in Het Depot hun veertigste verjaardag vieren. Het publiek mag zich aan een hele reeks hits verwachten, maar natuurlijk zal The Damned, clichés verafschuwend als altijd, ook een paar minder verwachte songs aan de playlist toevoegen. Dezelfde avond speelt Ruts DC z’n eerste Belgische concert ooit. Ruts DC gaat verder waar The Ruts na het onverwachte overlijden van Malcolm Owen in 1980 zijn gestopt. Behalve oud werk brengt Ruts DC het nieuwe album Music Must Destroy mee. Discharge komt zijn nieuwe album End of Days voorstellen.
 
Bij een festival als Breaking Barriers hoort volgens Het Depot ook de exclusieve verrijzenis van een band waarvan iedereen dacht dat ze nooit meer zouden spelen. Hier wordt dat de Belgische legendarische punk/hardcoreband Zyklome A. Hun songs zijn al decennialang klassiekers in binnen- en buitenland en op Breaking Barriers krijgen nieuwe generaties die tussen 1981 en 1985 te jong waren eindelijk de kans ze live te horen. Tijdens Breaking Barriers zal Zyklome A een reeks songs spelen van hun legendarische LP Made in Belgium, van de split-7” met Moral Demolition en van de al even legendarische compilatie Alle 24 goed.
 
Andere namen op de affiche zijn het Britse Goldblade, het Belgische Funeral Dress, het Amerikaanse The Membranes, The Mob, de Belgische pretpunkers van Belgian Asociality die beloven exclusief een 80/90s hardcore-set te zullen spelen, Hard Skin en Mick’O’Toole.  Artistieke duizendpoten Kloot Per W en Elvis Peeters (Aroma di Amore) brengen een spoken word-performance.
 
Op donderdag 10 november is er al een ‘opwarmdag’. Punklegende TV Smith (The Adverts) speelt een akoestische solo-set in café Libertad  en de Leuvense metalpunkband Ulrikes Dream komt op de eerste verdieping van het Rock Café op de Oude Markt. Deze twee opwarmconcerten zijn gratis. Ulrikes Dream start pas als TV Smith zijn laatste akkoord gespeeld heeft.
 
http://www.hetdepot.be

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00