Home » Heidevolk – Vuur Van Verzet

Heidevolk – Vuur Van Verzet

door Filip van der Linden
188 views 2 minuten leestijd

Vuur Van Verzet is het zesde album van de Nederlandse folkmetalband Heidevolk. Aan de formule werd weinig veranderd. Net als het vorige werk is ook dit nieuwe album een degelijke brok folkmetal, met tweestemmige zang in het Nederlands en flink wat gitaargeweld. De fans kunnen dus gerust zijn. Alles wat Heidevolk in het verleden leuk en interessant maakte, vind je ook nog op Vuur Van Verzet. Maar voor het eerst in de geschiedenis van de band wordt er twee keer in het Engels gezongen.
 
Echt nieuw is het Engels niet voor heidevolk. Op Velua, het vorige album, stonden reeds drie bonus-tracks met Engelstalige covers van Billy Idol, Led Zeppelin en The Nits. Toch is het deze keer het einde van een tijdperk voor Heidevolk, want deze keer wordt Engels gebruikt op volwaardige albumtracks. Moeten de fans daar nou van wakker liggen? A Wolf In My Heart en The Alliance (slechts voor de helft in het Engels) klinken misschien wat meer doorsnee-folkmetal, maar dat zullen enkel de Nederlandstalige fans opmerken. In de rest van de wereld zullen ze eerder opgelucht zijn dat ze eindelijk eens iets snappen van dat coole gewauwel. Van A Wolf In My Heart krijg je overigens de Nederlandse vertaling als bonus track. Iedereen blij.
 
Er zijn overigens nog evoluties in de opnames van heidevolk. Op Vuur Van Verzet ligt meer de nadruk op de gitaren en de koorzang en net iets minder op de leadvocalen. Dat was nochtans één van de unieke punten van de band. Het blijven twee cleane stemmen, maar het spel van hoge en lage vocalen wordt nu veel minder uitgespeeld dan op eerdere albums van Heidevolk. Misschien omdat Joris Boghtdrincker de band verlaten heeft en de band niet voor een Boghtdrincker-kloon gekozen heeft om hem te vervangen. Zo kan Heidevolk op een natuurlijke manier evolueren en nog groeien.
 
Ontwaakt was een prima single, maar één van de sterkste tracks op Vuur Van Verzet is Yngwaz’ Zonen.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00