Home » Tricklebolt – Tricklebolt

Tricklebolt – Tricklebolt

door Eric van den Bosch
225 views 2 minuten leestijd

Tricklebolt - Tricklebolt coverHet intro Entering The Valley doet eerder aan Star Wars denken dan aan een rockplaat. Maar dan komt de gitaar erbij als aankondiging van wat er te verwachten is: vuige seventies rock.
Tricklebolt heten ze en ze komen uit Salland. Ze hebben eerst vier jaar meters gemaakt op festivals en in het voorprogramma van onder andere DeWolff, Uriah Heep en Extreme. Het vijftal heeft de typische seventiessamenstelling mét toetsen (Hammond, no less) en noemt Cuby, maar ook meteen maar even namen als Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath en de Stones als invloeden. Op hun full-length debuut Tricklebolt slagen ze erin die invloeden te verwerken tot een eigen geluid.
Het rockt bij het leven met fijne riffs op de openingstracks Open The Gate en High Trees, vergezeld door het Hammondorgel van Roy Scholten. Wanneer ze wat gas terugnemen in Come Along is het ineens een stuk psychedelischer en komt er muzikaal een randje Doors om de hoek kijken. Het navolgende N347 pt II is niet alleen vernoemd naar een provinciale weg, het is ook qua tempo zo’n lekkere autosong.
Die ritmesectie legt er vaker zo’n autoritme in – of noem het voor mijn part een ontspannen galopperend ritme. Vervolgens komt er een lekker smerig gitaargeluid overheen, een stevige dosis Hammondorgel en de zang van Bastian Pen en er kan weer een paar minuten gerockt worden. Bastian Pen heeft geen heel erg kenmerkende stem, maar zijn zang past prima bij het genre. Seventies rock, maar ook een mopje stoner en een toefje psychedelica. De zanglijnen zijn meteen vertrouwd, zonder dat je nou meteen aan bekende tracks denkt. Da’s eigenlijk best knap.
In het boekje van het prima verzorgde digipack staan de teksten in een andere volgorde dan op de cd. Blijkbaar is er nog gesleuteld aan die volgorde. Hoe dan ook is het een album geworden waar een stevige bak nostalgie in de muziek zit, maar waar het in de eerste plaats lekker rockt. En zo hoort het bij jonge honden. Fijne plaat!
Eind deze week start Tricklebolt met een clubtour in Duitsland, de week erna zijn ze weer in Nederland te zien.
 

Tricklebolt website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00