Home » Hekz – Mayday (single)

Hekz – Mayday (single)

door Wouter van Hal
475 views 2 minuten leestijd

Hekz is een Britse progmetalband uit de omgeving van Bedford. Opgericht in 2008 en intussen zijn er drie studioalbums uitgebracht, waarbij het laatste wapenfeit Invicta al weer dateerd uit 2018. Drijvende kracht is de charismatische multi instrumentalist, oprichter en vocalist van de band Matt Young. Het was in 2021 dat de aanhang van de band te horen kreeg dat Matt een compleet nieuwe band om zich heen had gevormd. Het werd tijd voor vernieuwing en een stap naar voren.
Het eerste nieuws dat naar buiten kwam was dat er een dubbel- conceptalbum op de planning stond met de titel Terra Nova. Wie er daadwerkelijk aan mee gingen werken werd nog wat geheim gehouden. Ondertussen is de samenstelling bekend gemaakt en dat zijn niet de minste namen. Op drums is Moyano el Buffalo (oa Night by Night, King Lizard) verantwoordelijk gesteld. Niemand minder dan Mark Bogert (oa Knight Area, Magoria), wie kortgeleden nog is uitgeroepen tot beste gitarist van de BeneLux, heeft alle partijen ingespeeld. De toetsen op het album zijn gedaan door Pieter Beemsterboer, Matt Young zelf en ook Adam Holzman heeft voor het album 3 nummers de toetsen opgenomen.

 

 

 

 

 

 

 

Na een aantal snippets en teasers de afgelopen maanden zal eindelijk deze week de volledige eerste officiële single het licht zien. Mayday is de titel van het ruim 5 minuten durende nummer dat zoals gezegd op vrijdag 17 februari rond middernacht in première zal gaan.

Kortgeleden werd ook nog bekend gemaakt dat violiste Lucia La Rezza mee zou werken. 

De single start meteen op volle kracht en Matt laat wederom direct horen dat zijn bereik enorm is. Muzikaal staat het als een huis en de gitaarsolo van Mark Bogert is magistraal. De vocalen met begeleidende keys, maken het wel typisch en herkenbaar Hekz-nummer. Voor het eerst zijn er wat voorzichtige grunts te horen in het refrein.

Als dit een voorbode is van het hele album kan dit wel eens mijn album van het jaar gaan worden. Ik kijk hierom ook reikhalzend uit naar de release later dit jaar.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00