Home » Hell-O-Tiki – Hell-O-Tiki

Hell-O-Tiki – Hell-O-Tiki

door Filip van der Linden
176 views 2 minuten leestijd

Hell-O-Tiki is een instrumentale surfrockband uit het Franstalige deel van België. Ze doen het bewust zonder label en zelfs zonder bookings-agent, maar het lukt ze alvast wel om in zowat elk Europees land te gaan touren. Volgend jaar in februari staan ze trouwens op het podium in Venlo voor de tweede editie van het Aloha Fest. Hopelijk brengen ze dan opnieuw hun danseressen mee.
 
Hell-O-Tiki heeft zopas een nieuw album uit, de opvolger van Tiki Twister uit 2015 en alweer het vierde album sinds de start van de band in 2009. Op dit album krijg je opnieuw heerlijke thrashy garage-surfrock in de lijn van The Razorblades, Los Straitjackets, Thee Andrew Surfers en Slacktone. De reverb staat centraal, en die wordt soms subtiel ondersteund door wat coole synths.
 
Uitschieters zijn Interceptor en The Ever-Living. Opvallend is hun bijna onherkenbare versie van Holiday in Cambodia van de Dead Kennedys, waarbij ze de song herleiden tot zijn muzikale essentie. Op eerder uitgebracht studiomateriaal gingen ze reeds aan de haal met Raining Blood van Slayer en One Step Beyond van Madness. Leuk voor als je eens een muziekquiz organiseert voor vrienden. Dat wordt lachen. Het is eigenlijk de synthese van waar deze band voor staat: ze nemen hun muziek serieus, maar de boog moet niet altijd gespannen staan.
 
Deze band verdient alvast een plaats op de volgende editie van Helldorado. En dan nog niet eens vanwege de naam.
 
https://store.cdbaby.com/cd/hellotiki
https://www.youtube.com/watch?v=J4wIIxSN-1k

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00