Home » Hell Or Highwater – Begin Again

Hell Or Highwater – Begin Again

door Maurice van der Zalm
85 views 2 minuten leestijd

Hell or HighwaterWat doe je wanneer je band Atreyu even een pauze inlast. Dan verruil je gewoon de drumkruk voor de microfoon,moet Brandon Saller hebben gedacht. Samen met Matt Pauling en Neal Tiemann op gitaar, Joey Bradford op basgitaar en Captain Carl op drums werd Hell Or Highwater opgericht. Deze Californische band bracht in februari Begin Again uit, een cd met veertien nummers (waarvan drie nummers als bonus).
Het geluid van de band klinkt heel Amerikaans en Brandon Saller zingt niet onverdienstelijk. Het algemene Amerikaanse rockgeluid wordt daarbij doorspekt met wat garagerockinvloeden. De cd start dan ook lekker met het goed opgebouwde Gimme Love. Het nummer kent een prettig tempo en rockt gewoon lekker weg. Ook het daaropvolgende nummer Hail Mary ligt goed in het gehoor. (leuk detail is dat Pavement ook de cd Hail Mary van Dark New Day tegelijkertijd uitbrengt). Met Tragedy gaan we op de gevoelige toer, een lekkere powerballad zoals we ze toch wel graag horen en dat het bijzonder goed zou doen op de radio. Het is echter allemaal wel heel erg veilig. Ook Find The Time To Breathe en Rocky Waters Edge klinken poppy en zijn opgebouwd en gespeeld volgens het boekje. Daarnaast horen we nog wat van de sfeer van Spear Of Destiny in We All Wanna Go Home. Het Go Alone, waarbij de band bijgestaan wordt door M.Shadows van Avenged Sevenfold, is waarschijnlijk het meest afwijkende, en veelzijdige, nummer van de cd. Het tempo wordt wat afgewisseld en het refrein klinkt lekker vol. Maar de cd is voor mij toch niet echt spannend te noemen. De bonustracks zijn aan het eind niet voor niets bonustracks, want die hadden voor mij echt achterwege kunnen blijven. Het nummer Tragedy komt terug in een remix met de nodige electronische beats en breaks. Daarna volgen nog The Boxer (Simon and Garfunkel) en Pretty Penny. Behalve dat de versies mij niet aanspreken is ook het geluid niet optimaal.
Hell Or Highwater heeft met Begin Again een aardige cd gemaakt, maar wel in de veilige modus en dat stelt mij een beetje teleur.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00