Home » Kane – 013 (Tilburg) 13/03/2013

Kane – 013 (Tilburg) 13/03/2013

door melvin@rockportaal.nl
135 views 2 minuten leestijd

Ter gelegenheid van hun laatste release “Come Together” het 6e studio album van de band. Staat de Haagse formatie KANE vanavond voor een uitverkochte 013.
[singlepic id=21036 w=320 h=240 float=left]Het is de eer aan Yori Swart om de avond te openen. Pas sinds 2009 actief en al winnares van vele popprijzen waaronder de Grote Prijs van Nederland en de 3FM Serious Talent award.
Yori brengt een aangename sound ten gehoren in een mix van stijlen. Zo vindt je invloeden vanuit de Jazz & Fusion. Maar hier en daar is er ook ruimte voor een tandje Rock. Na het eerste nummer alleen te hebben gezongen en gespeeld kondigt ze haar twee overige bandleden aan, drummer Joris Feiertag en guitarist Reinier Scheffer. Deze zorgen voor een stevige en solide ritmesectie onder de toch wat teren nummers van Yori.
Alles aan haar korte set is tot in de puntjes perfect het is in mijn ogen een waardige opening van de avond. Alleen weet ik niet of de “Die hard” Kane fans het met mij eens zijn, daar het publiek tijdens Yori toch wat onrustig was en de aandacht er duidelijk nog niet helemaal bij had. Na een korte set van hooguit twintig minuten houd de singer-songwriter uit Bergen het voor gezien.
[singlepic id=21023 w=320 h=240 float=right]Dan is het grote moment daar. Voor de vierde keer op rij staat Kane voor een uitverkochten zaal. Eerder rockte ze drie keer in een uitverkochte Gashouder in Amsterdam en vanavond doen ze het nog even fijn over in een prop vol 013.
En als de mannen van Kane het podium op komen is dit onder luid gejuich en applaus, het is wel duidelijk dat de fans er zin in hebben. Dit geld ook voor de bandleden want Dinant heeft er duidelijk zichtbaar zin in. Vanavond staat voor een groot deel in het teken van het nieuwe album “Come Together” maar er worden ook oude nummers gespeeld. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Vanavond staat ook in het teken van de geboorte van het eerste kind van gitarist Dennis van Leeuwen.
De mannen bewijzen maar weer dat ze al jaren tot de top van de Nederlandse muziek scene behoren. Met een indrukwekkende lichtshow en een top sound rocken de mannen de 013 plat.
Yori Swart
[nggallery id=1810]
Kane
[nggallery id=1809]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00