Home » Hell:on – Scythian Stamm

Hell:on – Scythian Stamm

door Jochem van der Steen
123 views 1 minuten leestijd

Deze band uit Oekraïne draait alweer mee sinds 2005 en werkten met namen als Andreas Kisser (Sepultura) en Jeff Waters. Ze deelden het podium met Rotting Christ, Kreator, Marduk, Napalm Death, etc. In 2019 werden ze genomineerd voor Beste Oekraïense metal act.
Een originele death metal plaat maken is niet eenvoudig. Tenslotte zijn er al zoveel gemaakt dat het moeilijk is om niet teveel af te wijken van wat fans zoeken in het genre en toch iets nieuws te bieden. Hell:On weet de plaat wat extra kleur te geven door gebruik te maken van wat invloeden geliëerd aan hun afkomst.
Staccato  Koekiemonster vocalen worden ondersteund door een mengeling van tragere, dreigende riffs en sneller gitaarwerk. De drums bestrijken ook de range van blastbeats tot ingetogener drumwerk. De kickdrum is altijd wel erg dik aanwezig. Af en toe worden we verrast door een Oosterse invloed in de riffs zoals op Spreading Chaos. Op Ashes Of The Gods horen we die invloeden meer terug in de percussie, die bijna tribal klinken. Een dikke ode aan de roots van deze band horen we nog terug op het laatste nummer, My Testament waar op het eind van het nummer een gedicht wordt voorgedragen van Oekraïense dichter T.G. Shevchenko.
De kracht van het album zit hem zeker niet in de vrij eentonige vocalen. De sporadische momenten dat we meer exotische invloeden horen op de standaard death metal sound houden de plaat nog net interessant genoeg om hem tot het einde te beluisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00