Home » Henry Meeuws blaast met A Fate Symphony Medea een 4e leven in

Henry Meeuws blaast met A Fate Symphony Medea een 4e leven in

door hansravensbergen@rockportaal.nl
229 views 2 minuten leestijd

Medea: de band
Henry Meeuws is de man achter Medea en is de naam van zijn soloproject en muzikaal geesteskindje. Momenteel is Henry Meeuws bezig met de voorbereidingen van zijn nieuwe en vierde rockopera: A Fate Symphony.
Muzikaal kenmerken de Medea albums zich door melodische, epische en symfonische composities met een tintje prog en op tijd een vleugje metal. Alle karakteristieke rockopera’s van Medea vertellen een intens verhaal, vertolkt door unieke Nederlandse gast vocalisten en muzikanten.
Het album
Twee jaar geleden bracht Medea het album Northern Light uit. Henry Meeuws ligt toe:
“Het opnameproces van dat album heeft mij enorm geïnspireerd tot het schrijven van nieuw materiaal. Voor ik het wist was ik alweer bezig een heel nieuw concept in elkaar te zetten en demo materiaal op te nemen. En zo begon een nieuwe rockopera vaste muzikale vormen aan te nemen. Maar naast deze muzikale uitingsdrang was deze keer ook mijn nieuwe baan, een geweldige bron van inspiratie om tot dit unieke concept te komen. Als verpleegkundig coördinator binnen een EMU (Epilepsy Monitoring Unit), ben ik in aanraking gekomen met zeer boeiende thema’s die zeer inspirerend werkten op mij. Ik wilde dit dan ook op muzikale wijze vormgeven. En zo heb ik een bijzondere link kunnen leggen tussen het thema epilepsie en de vaderlandse geschiedenis, een thema wat ik ook graag behandel in mijn rockopera’s. En eigenlijk kan ik niet wachten om dit nieuw album op te nemen. Want ook dit keer heb ik weer een paar nieuwe, verrassende namen van formaat weten te strikken.”
Ook dit keer werken er weer een keur aan bekende artiesten aan mee waaronder Bart Schwertmann, de nieuwe zanger van Kayak. Het volledig album wordt opgenomen bij Rock Inc. Recording en in het najaar wordt er gestart met de opnamen. Om het geheel gefinancierd te krijgen is er een crowdfundingsactie gestart.
Op termijn zal deze release gedistribueerd worden via Rock Inc. Distribution op het Snakebite Records label. En zal te bestellen zijn via alle online en retail winkels in de Benelux en op alle bekende streaming en download sites.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00