Home » Millennium Trilogy Project

Millennium Trilogy Project

door hansravensbergen@rockportaal.nl
168 views 2 minuten leestijd

Het project
Na het uiteenvallen van de progressieve rock formatie Ricocher, is toetsenist John van Heugten doorgegaan met het schrijven van nieuwe nummers. Deze nummers worden uitgebracht onder de naam Millennium Trilogy Project. Het eerste progressieve concept album zal de titel Part 1: The Trial gaan dragen.
Het verhaal
Die is gebaseerd op de Millennium Trilogy boeken en gaat over een meisje, Brynn, die door de maatschappij is verstoten. Terwijl iedereen haar aanmerkt als gevaarlijk, suïcidaal, autistisch en schizofreen, is het enige wat zij probeert te bereiken: overleven! Nu staat ze tegenover de rechter, de jury en haar eigen innerlijk. Ze staat op een kruispunt, waarbij de keuze de rest van haar leven zal bepalen.
De line up voor dit album is indrukwekkend te noemen en bestaat uit veel bekende namen uit de Nederlandse symfo en prog scene:
Nicole Verstappen (Wicked Honey), Eric Ten Bos (Marathon, E-Norm), Oliver Phillips (Everon), Rene Janssen, Ronald Ten Bos (Marathon, E-norm), Basgitaar: Niels Nijssen (Ricocher, Eleven’s Eve), Igor Koopmans (Casual Silence, Medea), John van Heugten (Ricocher, Eleven’s Eve). Het artwork voor het album ligt in handen van de Zweed Mattias Norén, die wederom een fantastisch ontwerp heeft afgeleverd!
Het volledig album wordt opgenomen bij Rock Inc. Recording en in mei wordt er gestart met de opnamen. Om het geheel gefinancierd te krijgen is er een crowdfundingsactie gestart.
Op termijn zal dit album gedistribueerd worden via Rock Inc. Distribution op het Snakebite Records label. En zal te bestellen zijn via alle online en retail winkels in de Benelux en op alle bekende streaming en download sites.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00