Home » Stories Goes: prog- en blues rock van Ten Stories High

Stories Goes: prog- en blues rock van Ten Stories High

door hansravensbergen@rockportaal.nl
331 views 3 minuten leestijd

Ten Stories High, de band
Een nieuwe naam voor een muzikaal collectief waarvan de meeste leden al ruim dertig jaar muziek maken met elkaar. Achter die nieuwe naam schuilen de bands The Mission Blues Band en Goofy and The Regulars: twee toonaangevende bands die hun sporen in de blues en Americana al ruimschoots verdiend hebben. Er waaide de laatste jaren een frisse wind door de band. Zo fris dat de zes muzikanten onder de nieuwe naam Ten Stories High hun debuut gaan uitbrengen.
Ten Stories High staat voor een groot en oud tien verdiepingen tellend gebouw met ziel. De muziek staat als een huis door de ervaring van de bandleden. Elk nummer is een verhaal in dat ’hoge huis’ wat de luisteraar uiteindelijk naar een ’Natural High’ zal brengen.
”We zijn van oorsprong blues-muzikanten, maar we durven tegenwoordig verder te kijken”, vertelt zanger Ruud Junggeburth. ”Muzikaal hebben we ons de laatste jaren enorm ontwikkeld. Zonder ons te veel in een hokje te willen plaatsen, moet je denken aan progressieve Blues-rock met een funky pop- en soul-sausje. Daarbij komt dat we in onze teksten wat verder durven te gaan. Bij de twaalf nieuwe nummers die we hebben geschreven onder de projectnaam ’Story Goes’ gaat het over het leven en de actualiteit waarbij we best maatschappijkritisch durven te zijn. Maar we bezingen ook nog steeds thema’s als liefde, euforie en dramatiek. Veel diverser dan voorheen.”
Stories Goes, het album
Is het een progressief rock album in zijn zuiverste vorm? Zeker niet. De roots van de band liggen in de blues rock maar deze release is niet makkelijk in een hokje te plaatsen. Persoonlijke vinden wij het een prog album met blues invloeden. Een ontdekkingstocht waard.
Een machtige pinakel van 10 verdiepingen torent uit boven een weids woest landschap. Onder de tonen van Prelude nodigt de band Ten Stories High je uit binnen te komen. Verleidelijke klanken omarmen je, tot gezang aanzwelt en je beseft dat er iets staat te gebeuren. Een reis langs diversiteit en intense verhalen. Het album Story goes heeft veel te vertellen.
Muziekliefhebbers kijken bij het ontdekken van nieuwe invloeden graag achterom. Wat vond ik gisteren zo mooi dat het mij vandaag aanspreekt? De krachtige impact van Led Zeppelin? Het vernuft van Pink Floyd? De wonderlijke licks van Brian May of de clean tricks van Jimi Hendrix? Een terugkeer naar het hof van King Crimson op de geluidsgolven van de mellotron? De Hollandse brutaliteit van Barry Hay? Het melodramatische van Supertramp? De slinkse jazz invloeden van Steely Dan?
Wie in de lift stapt en langs alle 10 verdiepingen van Ten Stories High reist, ervaart de overweldigende veelzijdigheid van deze band. Correctie: 9 verdiepingen! In het hoge penthouse op de tiende etage huizen namelijk de bandleden zelf. Daar creëren ze hun eigen geluid die als ze een authentieke saus over hun tracks uitgieten. Ten Stories High vindt wielen opnieuw uit met innovatie en gedurfde keuzes.
Toeries Goes wordt gedistribueerd via Rock Inc. Distribution op het Snakebite Records label. Vanaf 1 april 2019 te bestellen via alle online en retail winkels in de Benelux en op alle bekende streaming en download sites.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00