Home » Het Franse Klone brengt Unplugged album uit

Het Franse Klone brengt Unplugged album uit

door Maurice van der Zalm
144 views 2 minuten leestijd

Met het album Here Comes The Sun wist Klone in 2015 vriend en vijand te verrassen.
“Het is bijna onmogelijk om de sfeer van het nieuwe album van Klone, Here Comes The Sun, weer te geven in woorden. Op de The Dreamer’s Hideaway wist deze Franse band melancholie al met zware metalelementen te mengen. Op Here Comes The Sun zijn ze deze weg verder gaan verkennen zonder voorspelbaar te klinken. De melancholische setting is het resultaat van een band die samenspel als een missie lijkt te zien met daarbij het hese, doch uiterst krachtige, stemgeluid van zanger Yann Ligner als vaandeldrager.”(Rockportaal)
In 2016 speelde de band in het voorprogramma van Anneke van Giersbergen. Met een akoestische set wel te verstaan. Het was een uitdaging die de band graag aanging. Ze bewerkten de nummers in zoverre dat ze niet alleen goed klonken, maar zelfs begonnen te stralen. Armelle Dousset vergezelde de band met zijn accordeon, percussie en piano.
Het bleek live een groot succes te zijn bij het publiek en compleet anders dan de band en het publiek eerder hadden ervaren. Heel anders bijvoorbeeld dan hun reguliere shows bij het Roadburn Festival of als opener bij Devin Townsend. Het werd de band duidelijk dat ze dit niet alleen maar moesten spelen, maar dat het daadwerkelijk en fatsoenlijk opgenomen moest worden op cd.
Het album heet simpelweg Unplugged en telt negen composities, genomen van de laatste twee albums The Dreamer’s Hideaway en Here Comes The Sun en werd opgenomen in het Théatre de La Coupe d’Or. Tel daarbij nog twee extra tracks en een cover van People Are People van Depeche Mode en het album is volledig.
Met Unplugged kan Klone met recht het best bewaarde geheim van Frankrijk genoemd worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00