Home » Steve-O – 013 (Tilburg) 21/12/2016

Steve-O – 013 (Tilburg) 21/12/2016

door Patrick Spruytenburg
144 views 3 minuten leestijd

De mainstage van de 013 is voor de verandering vanavond voorzien van stoelen: op het programma staat de comedy show van Stephen Gilchrist Glover. Wie? Wel, de naam Steve-O zal bij meer mensen een belletje doen rinkelen. De voormalig circusartiest die bij de show van Jackass stunts uithaalde waar bij de meesten alleen al de gedachte eraan de pijngrens zou overschrijden…
Vanavond staat de show in het teken van de “the end of the world tour”, waarin hij ons laat zien dat hij niet alleen excelleert in provoceren, maar dat hij ook het vak van entertainen beheerst. En dat laat hij al zien met z’n opkomst: vanuit de hoek achterin baant hij zich enthousiast een weg naar voren, tijd nemend om zelf foto’s te maken of om door aanwezigen op de foto gezet te worden. Een entree die nieuwsgierig maakt naar de rest van de avond!
In een anderhalf uur durend programma krijgen we op een bijzonder nonchalante en laconieke manier een terugblik op het leven van Steve voorgeschoteld. Een leven wat allesbehalve uit 9-to-5 arbeidstijd aan een bureau bestaan heeft, en het zal niemand verbazen dat drugs en feestjes hem niet onbekend zijn. Diverse escapades met de genotsmiddelen, aanrakingen met de sterke arm der wet en tijd achter de tralies doorbrengen zijn schering en inslag in een allesbehalve ‘gemiddeld’ leven. Ook de diverse Jackass-stunts komen aan bod, vergezeld van de meest intieme detail. Dit alles uiteraard vergezeld van zijn kenmerkend lachje.
Een aantal keren krijgen we een “time to do something silly” te horen, een teken dat z’n verhaal onderbroken gaat worden voor een stunt. Zo extreem als we hem uit Jackass kennen wordt het niet vanavond, maar we zijn er toch getuige van hoe hij z’n eigen schaamhaar afknipt om te roken, een citroen doormidden klieft om het sap in z’n ogen te laten lopen en z’n haren in de fik steekt. Ook mogen vier heren onderdeel vormen van z’n show in een act dit “totally not gay except everything” is, en waarvoor Steve alle tijd neemt om zichzelf met dit tafereel te vereeuwigen.
Aan het einde van de act komt er toch ook een wat serieuzere wending als hij verkondigd al een hele tijd van de alcohol en drugs af te zijn, en hij de taak ziet om mensen te behoeden om het verkeerde pad op te gaan. Om er vervolgens een commercieel tintje aan te geven: heerlijk schaamteloos wordt reclame gemaakt voor z’n signature zonnebril, biografie en poster, en dat bij aanschaf alles van een persoonlijke boodschap van Steve zal worden voorzien, waarbij je zelf aan kunt geven of de boodschap braaf, kinky of extreem moet zijn…
Hij sluit af met de belofte om met iedereen die er behoefte aan heeft op de foto te gaan, en niet eerder het pand te verlaten voordat dit gelukt is. Foto’s worden door hemzelf gemaakt en in een aparte sectie op z’n website gezet, waar ze door iedereen kostenloos te downloaden zijn. Z’n manier om de afstand tussen hoge podium en laagzittend publiek (figuurlijk) te laten verdwijnen maken indruk, en ik als ik mij zelf richting uitgang begeef kan ik terugkijken op een zeer vermakelijke voorstelling.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00