Home » Horisont – About Time

Horisont – About Time

door Edwin Knip
169 views 2 minuten leestijd

Een Zweedse band in de voetsporen van de New Wave Of British Heavy Metal.
De formatie Horisont bestaat sinds 2006 en bestaat op dit moment uit zanger Axel Sodelberg, gitaristen Charles van Loo en David, bassist Magnus Delborg en drummer Pontus Jordan. De muziek van de band is mede gevormd door invloeden van Jethro Tull, Yes, Iron Maiden en Judas Priest. De klinkt als een bizarre mix, maar het resultaat mag er zijn. Stevige gitaar akkoorden, harmonieuze zang en sterke melodie lijnen maken de nummers tot een aangenaam tijdverdrijf. De nummers zijn bijna allemaal gemiddeld drie-en-een-halve minuut lang, waardoor het tien nummers tellende album niet boven de veertig minuten komt, en dat is dan wel weer jammer. Het album opent met The Hive, een rustig, intiem intro met zang en toetsen. Als we over de helft zijn is het tempo ondertussen flink opgeschroefd en is de rustige zangpartij vervangen door hoge uithalen van Sodelberg. Stevige rock dus.
Night Live heeft een intro die doet denken aan een standaard Status Quo nummer, maar dat is ook de enige vergelijking. Ook hier weer lekkere melodieuze rock en herkenbare refreinen. About Time is het ruim zes-en-een-halve minuut durende sluitstuk van het album, langgerekte muzikale stukken vormen het hoofdbestanddeel van dit ballad-achtige nummer. Een mooi album om je tienjarig bestaan mee te vieren, er is niets mis mee. Voor de liefhebber van de jaren tachtig rock is dit album een must. Een herkenbaar maar toch eigen geluid, en lekker in het gehoor liggende nummers met hier en daar een fijne gitaarsolo.
En voor degene die nu nieuwsgierig is geworden: de band speelt op 20 maart in Merleyn, Nijmegen, dus ga deze band zeker live zien!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00