Horizons Edge – Let The Show Go On

Female fronted power metal uit Australië.
Het derde album van Horizons Edge, de opvolger van Heavenly Realms dat in 2015 verscheen. A New Day Will Dawn begint met een melodisch stukje om daarna te ontploffen in een bombastisch stuk muziek. Zangeres Kat Sproule heeft een heldere, sterke stem en weet zich goed te weren tegen al het muzikale geweld. Drummer Dan Moloney weet zich helemaal uit te leven achter zijn drumstel, ondertussen begeleidt door bassist Jae Edward en gitaristen Eddy Grosso en Johs Ristrom.
De band combineert pop, prog en metal in haar nummers en weet dit te combineren met duidelijke koortjes en meerdere gitaarsolo’s. Let The Show Go On laat de luisteraar de vocalen horen van Ralf Sheepers van Primal Fear. Het is een nummer wordt voortgestuwd door adembenemende drumwerk. In Your Eyes is dan bijna het tegenovergestelde, dit nummer begint met een rustige piano intro in combinatie met de vocalen van Sproule. Langzaam maar zeker wordt het nummer wat steviger zonder ooit echt heftig te worden, de piano blijft de basis.
Bring Me Home is de afsluiter van het album. Met ruim zeven minuten het langste nummer van de twaalf titels. De band typeert het nummer als een episch anthem. Ook hier weer stevig gitaren, harmonieuze koortjes en harde drums. De nummers onderling verschillen niet echt veel in setting, er zit bijna wat voorspelbaars in. En dat is jammer, want de band zet goede nummers neer. De liefhebber van dit genre zal het album ongetwijfeld gaan luisteren, en dat verdient de band ook.

Related posts

Hawkwind – Stories From Space and Time

Benighted – Ekbom

Heleven – New Horizons part 2