Home » Imminence – This Is Goodbye

Imminence – This Is Goodbye

door Edwin Knip
199 views 2 minuten leestijd

Rauwe maar aanstekelijke metalcore uit Zweden.
Eén van de meest veelbelovende acts uit Zweden werd opgericht in 2010 en bestaat nu uit zanger Eddie Berg, gitarist Harald Barrett, drummer Peter Hanstrom en bassist Max Holmberg. De invloeden van het nieuwe album komen zowel uit de nu metal als uit de alternatieve rock. Het grootste aandeel in de composities is afkomstig van Berg en Barrett, die in eerste instantie ook het productiewerk deden. Er is nauwelijks een lang instrumentaal stuk te horen, volgens Berg zelf bestaat het album voor 75% uit zang. Dat is niet helemaal waar, maar het zijn niet alleen de lead vocalen, maar ook de achtergrondzang en de koortjes die een behoorlijke stempel op het geheel drukken.
Het album begint stevig en meedogenloos met het titelnummer This Is Goodbye. Het is de aanloop naar 45 minuten rock op het hoogste niveau, vol gas gaat de beuk er in. De stem van Berg varieert in de nummers van hard en agressief naar rustig, kalm en melodieus. Maar één ding is duidelijk, hij beheerst zijn stem uitermate goed. Nergens gaat hij over de top. Ook de muzikale omlijsting zit strak in elkaar, stevige gitaar riffs worden opgevolgd door minder stevig werk, alles in dienst van de vocalen. Het tempo wordt iets lager in Diamonds dat gekenmerkt wordt door meerdere koortjes. Ook Daggers is een wat rustiger nummer, er zitten wat trekjes van een ballad in, maar dat wordt het net niet helemaal. Het valt op hoe ‘vol’ de nummers zitten, drie instrumentalisten en een zanger die allemaal hun ding kwijt willen in elk nummer. De compactheid van de nummers doet helemaal niets af aan de kwaliteit, elk nummer heeft zijn specifieke eigenschappen.
In elf nummers laat de band het potentieel horen, en dat is niet gering. Hier mag zeker nog een vervolg opkomen, onder voorwaarde dat de nummers van dezelfde hoge kwaliteit blijven.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00