Home » Imperative Music Compilation – Volume XV

Imperative Music Compilation – Volume XV

door Maurice van der Zalm
156 views 1 minuten leestijd

Met regelmaat verschijnt er een compilatiealbum/-DVD van Imperative Records waarop gevestigde, maar vooral nieuwe bands staan die daardoor een kans krijgen om wereldwijd bekend te worden. Vele labels en bands verlenen hun medewerking aan de compilatie-albums. Denk hierbij aan labels als Relapse Records, Nuclear Blast Records en Season Of Mist.
Voor Volume XV wist Imperative Records maar liefst 35 (!) bands te strikken om het compilatiealbum te vullen. Bekendere namen, voor deze reviewer tenminste, zijn Destruction, Cradle Of Filth, Hammerfall en Death. Dat zijn er slechts vier. Ieder album maak ik dus weer kennis met de mij meer onbekendere bands.
Volume XV kenmerkt zich evenals de voorgaande edities door het feit dat iedere vorm van metal aanwezig is. Shadows Legacy doet denken aan Iron Maiden, West Of Hell speelt sterke metal zoals deze in de jaren tachtig werd gemaakt tot aan de thrashmetal van Hanging Death dat het album afsluit.
35 bands van over de gehele wereld presenteren zich op volume XV en enerzijds ligt daar de kracht van Imperative Records. Anderzijds is een plaats op een (volgende) compilatie voor iedere band beschikbaar en deze laagdrempeligheid siert de gedachte.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00