Home » Infadels – Futue Of The Gravity Boy

Infadels – Futue Of The Gravity Boy

door Maurice Tonies
133 views 3 minuten leestijd

Hun debuutalbum “We Are Not The Infadels” was meteen een schot in de roos. De formatie uit Engeland wist met “Love Like Semtex”, “Can’t Get Enough” en “Jagger ‘67” tijdens optredens vele zalen op zijn kop te zetten. Ook in Nederland waren de mannen met regelmaat te zien en kregen zelfs de titel “Most Hardest Working Band”. Na het grote succes hebben we niet heel veel meer van de groep gehoord. Gelukkig is hier nu verandering in gekomen, want ze hebben een nieuw album. Hoe klinken de mannen tegenwoordig? “The Future Of The Gravity Boy” geeft alle antwoorden.
De gitaren zijn veelal ingeruild op “The Future Of The Gravity Boy”. De mannen van Infadels hebben het roer omgegooid en daarbij was er geen plek meer voor gitaren. Hiervoor hebben ze gekozen voor elektronische geluiden. De gitaren zijn vervangen voor beats, pingeltjes en dat soort geluiden. Een omschakeling die van de ene kant wel jammer is, maar van de andere kant ook wel prima bij de groep past. “The Future Of The Gravity Boy” is een titel die aardig futuristisch klinkt. Dit klopt ook helemaal, want het betreft een conceptalbum, waarop we veelal worden geconfronteerd met Science Fiction en ruimtevaart. Dit komt ook terug in de songtitels zoals “Jupiter  5”, “Encounters Of The First Kind” en “Mercury Rising”. Het zijn niet alleen de titels die aan dit thema doen denken. Ook de teksten hebben te maken met dit toekomstbeeld.
De futuristische lading wordt prima uitgevoerd door de vele geluiden die we te horen krijgen. De beats zorgen voor een continu opzwepende bende. De band klinkt nu meer als een Dance formatie die vanachter een computer opereert. Niet alles klinkt zoals het in de toekomst zal gaan klinken, want heel wat invloeden komen regelrecht uit de jaren ’80, waarin de Electro zijn hoogtijdagen vierde. Stampende beats zijn voorzien van teksten en heel wat orgeltjes begeleiden de Infadels op deze muzikale trip. Ze gebruiken op “The Future Of The Gravity Boy” graag allerlei snufjes om de muziek wat op te leuken. Flink wat samples, piepjes en bliepjes zijn op bijna elk nummer wel terug te vinden. Een nummer waarin alles wel samenvalt is “Mercury Rising” en hier horen we ook de “oudere” Infadels weer terug.
De groep uit Engeland schroomt zich dan ook niet om op hun nieuwe album flink te experimenteren. Ze laten graag de beats schallen en zullen ongetwijfeld de Dance liefhebbers op de vloer krijgen. Of dit nu lukt met “Jupiter 5” of “Violent Oblivion”, het succes is gegarandeerd. De liefhebbers van de gitaren zullen echter wel afhaken bij het horen van deze nieuwe plaat, maar hiervoor komen weer nieuwe fans in de plaats. Zoals Infadels graag een plaat maken over de toekomst zal ook de toekomst weer gaan uitwijzen waar het met de Infadels de komende tijd allemaal naar toe zal leiden. Voorlopig zullen de zalen wel vollopen voor “The Future Of The Gravity Boy”!
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00