Home » Kontrust – Second Hand Wonderland

Kontrust – Second Hand Wonderland

door Maurice Tonies
228 views 3 minuten leestijd

Nederland maakte door Eric Corton kennis met Kontrust. De formatie uit Oostenrijk werd veel gedraaid op zender 3FM en niemand kon om hun grote hit “Bomba” heen. Hierop volgde een flink aantal spetterende optredens in ons land en het album “Time To Tango” werd door velen beluisterd. Nu is Kontrust weer helemaal terug met een opvolger. Op “Second Hand Wonderland” laat de groep rond zanger Stefan Lichtenberger en zangeres Agata Jarosz horen dat ze ook anno 2012 er nog steeds helemaal voor gaan!
Het nieuwe album gaat eigenlijk meteen verder waar “Time To Tango” ophield. De band trekt een flink vat met energie open en dit resulteert in een heerlijk stevige plaat. Hun cross-over-sound is nog steeds aanwezig en ze wisselen met grote regelmaat wat stijlen met elkaar af. Zo horen we Nu-Metal, Hiphop, Reggae en Rock op deze plaat, waardoor de luisteraar soms niet meer weet hoe ze nu moeten reageren. Er kan met deze nieuwe plaat een moshpit ontstaan, maar ook kan het tot een groots springfeest leiden. De veroorzakers van deze varianten zijn voornamelijk zanger Stefan en zangeres Agata. Stefan beschikt over een schitterende brulstem en Agata zorgt weer voor de lichtere klanken op “Second Hand Wonderland”. Soms klinkt ze wat lieflijk, maar vergis je niet, ook zij kan behoorlijk losgaan.
Vanaf het moment dat de PLAY-knop is ingedrukt start dan ook het feest. Met een Tirolintro start Kontrust hun album, waarna al snel de toon wordt gezet. Harde gitaren, flinke uithalen en de typische cross-over waar we de band van kennen komen meteen naar voren. Het nieuwe album kent een mooie verdeling als het om zang gaat. Agata mag zich op “Monkey Boy” even laten gaan en even doet het ook weer denken aan de Guano Apes. Kontrust richt zich echter minder op de punkrock en wil eerder de harde gitaren laten horen. Er zijn duidelijk wat invloeden uit de Nu-Metal aanwezig, maar ook horen we flink wat andere invloeden. Een vleugje Zuid-Amerika vinden we vaak terug en ook schromen ze zich niet om veel verschillende muziekinstrumenten te gebruiken. Het kan allerlei kanten op bij Kontrust en hier is het nummer “Rasputin” een mooi voorbeeld van. Na een rustig intro bouwt de band op naar een grote explosie. De kracht van Kontrust is dan ook om telkens wat meer olie op het vuur te gooien. Als dan ook het grootse vuur is gemaakt is er geen stoppen meer aan.
“Second Hand Wonderland” is zelfs een beter album dan “Time To Tango”. Hun sound is completer geworden, het klinkt voller. De vele optredens en de jaren ervaring betalen zich dan ook uit. Kontrust is dan ook absoluut veel meer dan enkel “Bomba”. Dit is niet enkel toe te dichten aan de zanger en zangeres van de band. De vocalen worden prima bijgestaan door flink wat gitaarwerk en de rake klappen van drummer Roman Gaisböck. Voeg hierbij nog een basgitaar toe en de percussie van Manuel Halgmüller maakt het geheel af. Al deze elementen maken samen de band uit Oostenrijk. Geheel vernieuwend is “Second Hand Wonderland” misschien niet, maar hinderlijk is het niet. Er zijn veel meer bands die al jarenlang hetzelfde klinken. Als met deze plaat hetzelfde succes wordt bereikt als met “Time To Tango” dan zien we Kontrust vast en zeker weer de Nederlandse bühnes bestormen!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00